Taideyliopiston Historiafoorumi

Tutkimusverkostomme edistää musiikin ja muiden taiteiden vastuullista ja tulevaisuuteen katsovaa historian tutkimusta. Olemme osa Taideyliopiston Tutkimusinstituuttia.

Sitra's playerr from the 20th century.

Perusajatuksemme

Edistämme erityisesti musiikin, mutta myös muiden taiteiden historian tutkimustoimintaa. Samalla tuemme alan tutkijoiden kotimaista ja kansainvälistä verkostoitumista ja kiinnittymistä historiatieteiden kenttään. Taideyliopiston Historiafoorumin perusajatus on, että taiteiden historian tutkimukseen kuuluu kiinteästi myös taiteilijuus, eli historian elävä tulkinta. Vastuullinen ja tulevaisuuteen katsova historiantutkimus on foorumin tavoitteen mukaisesti vastaisuudessa kiinteä ja tärkeä osa kaikkien taideyliopistojen olemusta. Keskeisenä kysymyksenä Historiafoorumissa nähdään se, kuinka taiteet ja taiteilijat voivat toimia yhteiskunnassa sitä rikastavina, vastuuta kantavina tekijöinä. Lue lisää siitä, mitä teemme käytännössä.

Yhteystiedot

Liity Historiafoorumin sähköpostilistalle! Voit myös liittyä sähköpostilistalle ottamalla yhteyttä yllä näkyvään yhteyshenkilöömme.

Ajankohtaista

Tutustu tutkimukseemme

Lue lisää tutkimushankkeistamme ja blogista.

Yhteisömme ja toimintamme

Tietokannat

Täältä pääset käsiksi Taideyliopiston taiteen historiaan liittyviin tietokantoihin.

Taiteen historian tutkimusverkostoja

Tutustu tutkijoihimme

Historiafoorumin vastuuryhmä

Yhteystiedot