Klassisen musiikin tohtorikoulu DocMus

Vastaamme tohtorikoulutuksesta ja tutkimuksesta Taideyliopiston Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osastolla.

Esittely

Olemme esittävän säveltaiteen, sävellyksen ja musiikinteorian sekä kirkkomusiikin tutkimusyksikkö. Laaja-alainen taiteellinen toimintamme kattaa musiikin kentän antiikista nykymusiikkiin. Tohtorikoulussamme on noin 80 opiskelijaa kolmessa koulutusohjelmassa (taiteilija-, tutkija- ja soveltajakoulutus). Kannustamme heitä yksilöllisen taiteilija- ja tutkijaprofiilin sekä omanlaiseensa tutkimustapaan ja -kulttuuriin.

Tutkimuksemme on monitieteistä ja -taiteista ja ilmenee sekä yksittäisten tutkijoiden tekemänä tutkimuksena että ulkopuolisen rahoituksen hankkeissa. Kehitämme tutkimusta yhteistyössä Taideyliopiston muiden tutkimustoimijoiden kanssa. Tarjoamme opiskelijoillemme ja tutkijoillemme kansainvälisesti verkottuneen ja aktiivisen yhteisön.

Sijainti

Yhteystiedot

Professori Markus Mantere, DocMus-tohtorikoulun johtaja
markus.mantere@uniarts.fi

Sirpa Järvelä, asiantuntija
sirpa.jarvela@uniarts.fi

Katso tohtorikoulutuksen esittelyvideo

Tutustu tutkimukseemme ja koulutukseemme

Tohtoriopiskelijaksi meille

Ajankohtaista tohtorikoulussamme

Tutustu julkaisuihimme

Pianonsoiton historia Suomessa -symposium

Tapahtuma valottaa pianon suosiota kodeissa ja konserttilavoilla sekä sitä, minkälaiset ihmiset ja ilmiöt liittyvät suomalaisen pianonsoiton historiaan. Menneistä tapahtumista on julkaistu myös artikkelikokoelmat, jotka löydät Taju-tietokannastamme.