Photo: Tero Hytönen

Opintomatkalla Berliinissä I

|
Blogg

Berliiniin!

Syksyllä 2017 koreografi opintojen alkutaipaleella Islantilais-syntyinen, Berliinissä työskentelevä Margrét Sara Guðjónsdóttir saapui Teatterikorkeakouluun jakamaan työskentelypraktiikkaansa kanssamme. Margrét Sara tutkii faskioiden kautta avautuvaa kehon sisäistä maailmaa ja ammentaa sieltä teoksiinsa materiaalia. Herkistyminen näille sisäisille prosesseille vaatii aktiivisen meditaation tapaisen työtavan, jonka avulla upotaan kehon kuunteluun. 

http://msgudjonsdottir.com/

 

Työskentelimme hänen kanssaan viikon ajan ja meistä kaikista tuntui vahvasti siltä, että olisi hyvä vielä syventyä lisää tähän uuteen praktiikkaan. Siispä haimme ja saimme koululta apurahan, kiitos siitä! Nämä blogi-julkaisut koskevat koreografian MA opiskelijoiden, (Tero Hytönen, Marika Peura, Pietari Kärki & Karoliina Loimaala), opintomatkaa  Berliinissä 1.1-6.1.2018

 

 

1.1.2018

 

Saapuminen Berliiniin

 

Uudenvuoden ensimmäinen päivä klo 11:00 tapaamme Helsinki-Vantaalla pitkän loman jälkeen. Kaikki ovat enemmän tai vähemmän uupuneita, mutta on mukava nähdä pitkästä aikaa!

 

Lento menee nukkuessa ja saavumme Berliiniin iltapäivällä 13:00. Keli on yhtä harmaa ja sateinen kuin Suomessakin, mutta ehkä vähän lämpimämpi. Bussiliput haltuun ja kohti keskustaa etsimään ruokapaikkaa. Päädymme Vietnamilaiseen ravintolaan jossa ihanan edullista ja hyvää ruokaa. Kaupungissa on hassu tunnelma, kun kadut ovat täynnä räjähtäneitä raketin paloja uudeltavuodelta eikä juuri ketään ihmisiä liiku kaduilla. Suurin osa kaupoista on kiinni ja tunnelma on muutenkin jotenkin pysähtynyt.

 

 

Käymme vielä kahvilla yhdessä ennen kuin kukin suuntaamme omiin majapaikkoihimme lepäämään ja odottamaan huomenna alkavaa ensimmäistä työskentelypäivää. Margrét Saran suosittelema studio sijaitsee Pankowissa metron viimeisellä pysäkillä. Mukava nähdä hänetkin pitkästä aikaa ja aloittaa työskentely!