Photo: Emma Jääskeläinen
Pikku ankanpoikaset matkalla maalaamaan

Moi, missä jatkot?

|
Blogg

 

Mihin avajaisten jälkeen, käydäänkö syömässä yksin vai yhdessä?

Pitäisi varmaan ensin miettiä etkoja ja sitä näyttelyä, tai niitä teoksia,mutta syystä tai toisesta päässä pyörii MITÄS SITTEN. Ja pyörii se syystäkin: taiteen tekeminen ei suurimman osan kohdalla pääty kuvan kevääseen. Yritykset nykytaiteilijana toki voi päättyä, mutta on yhtä kunniallista olla pelkkä taiteilija ilman nyky-liitettä.

 

Pohdin blogissa mitä on ennen kk18, mitä sen aikana ja mitä jää käteen kuvan kevään jälkeen. Mitä se näyttely on tekevinään ja mitä se tekee. Mikä on kuvankevät-näyttelyn merkitys tässä maailmassa, mitä se tekee tälle maailmalle ja maailmankuvalle, miten? (ei kieli poskessa)

Teoksiin liittyvää pohdintaa esitän ehkä enemmän kuvien muodossa, ja sanallisessa silloin kun uskallan.

 

No, Missä jatkot?

Hätkähdin viikko sitten sen hetken kuumottavimpaan kysymykseen. Ennen sitä kysymys oli ollut missä lisätila? (Amos Anderssonilla) ja sen jälkeen Missä eka blogipostaus?

Ensin kaverit kuumotti vlogii, sit mutsi kuumotti blogii ja nyt heräsin siihen kun koulu kuumottaa ensimmäistä postausta. Ois myös vähän kuiva läppä jättää blogipostausten määrä nollaan.

Kun mietin: mitä kertoisin? huomaan kurkkivani samoihin rulliin, kuin muussakin itseisarvoisessa toiminnassa: Mikä oikeestaan on tän homman pointti? tehdäänkö tätä itelle vai muille? toiset ehkä enemmän itelle ja toiset ehkä enemmän muille, kumpi niistä kiinnostaa?

Merkitseekö täällä teoxet vai se teosten ja tekijöiden ympärillä pyörivä läyhä ja leletys.

 

On kiinnostavaa, kuinka paljon tähän näyttelyyn liittyy oheistäyttöä, -toimintaa ja lisäkettä. Toisaalta, kun muistelen tammikuussa koululla luennoimassa käyneen Adam Szymczykin esittelyä Documentasta ja sen oheistoiminnasta, on aika itsekeskeistä nähdä kuvan kevään mediamässäilyä edes kovinkaan merkittävänä. 

 

Kun keksin(me) otsikon tälle blogautukselle, jatkopaikasta ei ollut tietoa. Kirjoittamisen aikana paikka selvisi, vaan tekstiä lopetellessa jatkopaikka on taas tiedon tuolla puolen

Vissiin koululla.

Läpäl

-Lasse