Uudet opiskelijat aloittivat opintiensä Sibelius-Akatemiassa

|
Blogg

"Moi-moi-moi”, tervehtii komea kuorosaundi Musiikkitalon harjoitussali Paavon ovella. Käynnissä ovat jo perinteeksi muodostuneet ensimmäisen vuoden opiskelijoiden fuksikuoron harjoitukset lehtori Jani Sivénin ja professori Nils Schweckendiekin johdolla. Ääniä avataan ja sovitellaan yhteen heti opintojen alkumetreiltä. Tänä vuonna opintiensä aloittavien musiikinopiskelijoiden kuorossa lauletaan muun muassa Pjotr Tsaikovskin Dostoyno Est. Vierailimme harjoituksissa ja tapasimme muutaman ihkauuden sibeliusakatemialaisen.

 

Kuoroharjoituksiin kiiruhtava Sanni Korpelainen (kuva yllä) aloittaa harpunsoiton opinnot Sibelius-Akatemiassa. Hyvinkäältä tuleva Sanni käynnistelee opintouraansa innolla.

- Eniten ehkä odotan orkesteritoimintaa, sillä Sibelius-Akatemian orkesteri on hyvämaineinen. Harpistille on Suomessa tarjolla kuitenkin vain seitsemän orkesteripaikkaa, joten muutakin osaamista on syytä ottaa haltuun. Haluankin tehdä täällä paljon kaikkea mahdollista, Korpelainen suunnittelee.

Klassisen kitaransoiton opinnot Sibelius-Akatemiassa aloittava Maria Sapelkina (kuva yllä) on opiskellut aiemmin Turun Taideakatemiassa.

- Tiedotus kaikista opintoihin liittyvistä asioista on toiminut hyvin, ja ainakin siinä mielessä ensivaikutelma on hyvä. Sibelius-Akatemiassa on myös hyvät kitaransoiton opettajat. En tosin ole vielä päässyt heihin tutustumaan, mutta tiedän heidän hyvästä tasostaan, hän toteaa.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan valittiin kevään valintakokeiden kautta 180 uutta opiskelijaa. Fuksikuoro on osa johdantoperiodia, jolla tutustutaan muun muassa yliopiston käytäntöihin, tiloihin, oman instrumentin opiskelijakollegoihin ja opettajiin. Viikon aikana hoidetaan hallinnollisia kiemuroita kuntoon – ilmoittaudutaan, hankitaan kulkulupia ja sumplitaan lukujärjestyksiä – mutta musiikin opiskelijat saavat myös muun muassa vinkkejä ergonomiseen harjoitteluun.

Toivotamme uudet opiskelijat lämpimästi tervetulleiksi Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan!

Ämnesord