Tiskiharjoilla uusia sointimaailmoja konserttiflyygelistä

|
Video

Perjantaina 3.3. Project Vainiolla: Weeping –konsertissa kansanmuusikko, pianisti Kalle Vainio esittää preparoidulla flyygelillä omia sävellyksiään. Preparoimalla eli kiinnittämällä pianon tai flyygelin kieliin erilaisia esineitä soittimen sointimaailmaa voidaan muuttaa täysin toisenlaiseksi. Vainio on hakenut perjantain 3.3. konserttiin inspiraatiota muun muassa itkuvirsistä.

- Pianistina olen kokenut, että pystypianolle tai flyygelille ei ole perinteistä, historiallista suomalaista kansanmusiikkia olemassa. Preparoinnin kautta pianosta saadaan esimerkiksi kantelemaisia soundeja, Vainio toteaa.

Vainio on työskennellyt aiemmin muun muassa preparoidun pystypianon ja aiemmin kokeillut myös projektia, jossa yleisö on saanut tarjota työvälineitä preparointiin. Tarjolla on tuolloin ollut muun muassa kaljapulloja, työhanskat ja kaalilaatikon resepti.

Helsingin Musiikkitalossa 3.3. järjestettävää konserttia varten on valmistauduttu huolella ja mietitty tarkkaan, mihin kohtaan flyygelin koneistoa ”preparointitarvikkeet” kuten pyykkipojat ja hammasharjat asetellaan oikeanlaisen soundin saamiseksi. Videolla Vainio kertoo hiukan tarkemmin preparoinnista ja demonstroi, miten konserttiflyygelin sointi muuttuu kun sitä käsitellään vaikkapa tiskiharjoilla.

 

Project Vainiolla: Weeping
3.3.2017 klo 19, Musiikkitalo, Black Box

Kalle Vainio, piano, sävellykset ja ääninauhat
Anne Nimell, ohjaus

Konsertti lähetetään suorana verkossa osoitteessa www.uniarts.fi/uniartstv

 

 

Ämnesord