Suomi ja suomalainen kulttuuri esillä GLOMUS Campilla

|
Video

GLOMUS Campin ohjelma koostuu neljästä keskeisestä aktiviteetista: pienistä ryhmistä, suurista ryhmistä, Oficina-nimisistä työpajoista sekä alueellisista esitelmistä ja esityksistä. Alueellisissa esityksissä ja konserteissa jokainen leirille osallistuva maa esittelee kulttuuriaan musiikin, tanssin, yhteisaktiviteettien tai esitelmän kautta. Esitys voi olla myös luento jostakin ajankohtaisesta aiheesta, joka liittyy maan kulttuuriin tai koulutukseen. Suomen tiimi esiintyi 12. tammikuuta. Heidän esityksessään yleisölle opetettiin suomalainen kansanlaulu, johon kuulijat otettiin mukaan. Lisäksi osallistujat pääsivät kokeilemaan suomalaista kansantanssia.

Tällä GLOMUS Campilla osa alueellisista esityksistä toteutetaan konsertin muodossa. Tilaisuudet ovat yleisölle avoimia. Ensimmäinen alueellinen konsertti järjestettiin 13. tammikuuta isäntäkoulun Universidade Federal do Rio Grande do Norten kampuksella. Yleisöä oli tullut paikalle niin paljon, että täyden auditorion lisäksi yli sata ihmistä seurasi konserttia koulun aulan televisiosta, jossa konsertti näytettiin. Suomen osuus konsertissa alkoi Tomas Takolanderin laululla, jonka sanoitus oli Kalevalasta. Ohjelma jatkui Teatterikorkeakoulun ja Sibelius-Akatemian yhteisesityksellä, jossa Jenni Nikolajeff ja Verneri Lilja improvisoivat tanssiesityksen Nathan Thompsonin ja Tomas Takolanderin soittamaan musiikkiin. Suomen osuus päättyi GLOMAS-opiskelijoiden esitykseen.

Kansainvälinen GLOMUS Camp kokoaa tammikuussa 140 musiikin osaajaa 23 musiikkioppilaitoksesta 20 maasta Brasilian Nataliin 10.–20. tammikuuta 2017. Leiri pidetään nyt viidettä kertaa, ja sen järjestävät yhteistyössä Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Royal Academy of Music Aarhus/Aalborg (Tanska) ja Federal University of Rio Grande do Norte (Brasilia). Taideyliopistosta leirille osallistuu 19 edustajaa. Lisätietoja: https://glomuscamp2017.wordpress.com/