Photo: Riitta Korpelainen
Suuri harppuorkesteri Cittá delle mille corde -fesetivaalilla Torinossa

Sibelius-Akatemian harppuluokalla aktiivinen kevät

|
Blogg

Sibelius-Akatemian harppuluokalla on ollut ahkera ja kansainvälinen kevät. 

Muun muassa Margret Köll on vieraillut luokalla opettamassa barokkiharpun soittoa. Nuorisokoulutuksen opiskelija Hilda Kunnolan (kuva vasemmalla) kanssa työstettiin muun muassa Händelin konserttoa. 

Kunnola ja niin ikään nuorisokoulutuksessa opiskeleva harpisti Maaria Pulakka on valittu koesoiton kautta osallistujiksi Oslo Filharmonian nuorisoakatemiaan kesäksi 2017. Orkesterin ohjelmistossa on Hector Berlioz’n Fantastinen Sinfonia. Nuoret harpistit saavat nuorisoakatemian osallistujina myös opastusta Oslo Filharmonian harpistilta Birgitte Volan Håvikilta

 

 

 

Kunnola, Pulakka ja Sibelius-Akatemian tutkinto-opiskelija Sanni Korpelainen osallistuivat myös maaliskuussa Italian Torinossa Gabriella Bosion järjestämälle Città delle Mille corde -festivaalille. Tapahtuma järjestettiin 2.-18. maaliskuuta ja sille osallistui paitsi 134 harpistia, myös kitaristeja ja mandoliininsoittajia. Viikko sisälsi myös luentoja ja konsertteja kansainvälisesti tunnetuilta harpisteilta. Sen osana järjestettiin harpistien yhteiskonsertti Chiesa del Santo Voltossa. Nuorille harpisteille soittaminen tällaisessa suurorkesterissa oli elämys.

– Normaalisti sinfoniaorkestereissa on yksi ja joskus kaksi harppua, joten on epätodellista soittaa jousten tai puhaltajien sijaan niin monen harpistin kanssa. Huippumuusikoiden kuten Emmanuel Ceyssonin, Letizia Belmondon ja Lincoln Almadan mestarikurssit jäivät vahvasti mieleen. Keräsimme kursseilta parhaat vinkit ja salaisuudet myös suomalaisille opiskelijakavereille tuliaisiksi. Oman ainutlaatuisuutensa tapahtumaan antoi italialaisten lämmin, elämäniloinen ja vieraanvarainen asenne niin soitossa, ruoassa kuin tavassa katsoa maailmaa. Sellaiset hetket muistaa lopun ikää, Korpelainen kertoo.

Syksyllä 2016 Sibelius-Akatemiassa maisteriopintonsa aloittanut Iván Bragado Poveda työskenteli alkuvuodesta 2017 avustajana Suomen Kansallisoopperan orkesterissa. Hänet valittiin myös varasijalle EUYO-nuoriso-orkesteriin. Maaria Pulakka ja Hilda Kunnola valittiin videohaun kautta myös Letizia Belmondon mestarikurssille.

Lisätietoja:
Harpun vastuuopettaja Päivi Severeide