Sibeliuksen Myrskyn silmässä, osa 2: Arielit ja villasukkamuotia

|
Blogg

”Mitä näenkään”? ”Jotakin ilmaisee tuo poskien punerrus ja katseen hehku”

Marraskuun 21. päivänä Musiikkitalossa esitettävän Myrsky-spektaakkelin työstäminen jatkuu kovalla tohinalla. Kaksi näyttelijää, viisi laulavaa tuulenhenki Arielia, kapellimestari, ohjaaja ja korrepetiittori kokoontuivat perjantaina 23.10 käymään läpi kokonaisuuden yksityiskohtia. Kuulolla-blogi vieraili jälleen kärpäsenä Teatterikorkeakoulun harjoitussalin katossa.

Viileänkosteana lokakuisena aamupäivänä opiskelijat saapuvat paikalle lämpimät sukat jalassa ja säärystimet päälle puettuina. Omaa kehoa ja ääntä, sekä laulajan että näyttelijän tärkeimpiä työkaluja, suojellaan syksyn flunssa-aalloilta kaikin keinoin. Harjoitusten lomassa myös venytellään ja verrytellään - muun muassa lankuttamalla. Yksi Arieleista, sopraano Hanna-Kaisa Nyrönen kurkottelee kohti kattoa.

Kapellimestari Tuomas Hannikainen käy läpi Arielin lauluja. Mielikuvissa koetetaan päästä Musiikkitalon lavalle: missä on orkesteri? Missä ovat portaat, missä yleisö?

Korrepetiittori Risto Lappalainen on harjoitusten ”yhdenmiehenorkesteri”.

Sibelius-Akatemian oopperaopiskelija Saara Kiiveri ja Chike Ohanwe Teatterikorkeakoulusta eläytyvät omilla tavoillaan rooleihinsa. Haltioitukaa, toivoo ohjaaja. Omatoimista harjoittelua varten kaivetaan esille kännykät ja nauhoitukseen sopiva sovellus –”ääniäänittäjä”, heittää joku ja saa aikaan naurunremakan. Musiikkiin haetaan sopiva tempo, jolla korrepetiittori soittaa orkesteriosuudet. Älypuhelimet tallentavat, taustat kotiläksyjä varten on tehty.

Ohjaaja Ville Sandqvist seuraa harjoituksia silmä tarkkana. – Nouskaa ylös, kuuluu ohje. Ja opiskelijat kysyvät: ”Kuinka ylös”.

Työtahti pysyy tiiviinä, ensi-ilta lähestyy!

 

Mikä Myrsky?

Viimeksi 1980-luvulla Savonlinnan Oopperajuhlilla esitetty näyttämöteos Myrsky Sibeliuksen musiikkiin ja Shakespearen näytelmään ruumiillistuu Musiikkitalon konserttisalissa 21. marraskuuta. Esitys on Sibelius-Akatemian muusikoiden, Teatterikorkeakoulun näyttelijöiden ja Aalto-yliopiston lavastus- ja pukusuunnittelijoiden voimin toteutettu monitaiteellinen kokonaisuus. Ohjaanana toimii Ville Sandqvist ja kapellimestarina koko idean isä, Tuomas Hannikainen Lue lisää täältä.

Teksti ja kuvat:  Karoliina Pirkkanen

Ämnesord