Photo: Karoliina Pirkkanen
Abel Puustinen sai käyttöönsä Fortumin omistaman viulun.

Nuoret taiturit saivat käyttöönsä Fortumin arvosoittimet

|
Blogg

Abel Puustinen päätyi musiikin maailmaan veljen esimerkin inspiroimana. Raffaello Chiodo taas tiesi jo pienenä koululaisena haluavansa soittaa viulua. Kummatkin päätyivät Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaan, jossa Puustinen opiskelee tällä hetkellä ensimmäistä vuotta maisterinopintoja ja Chiodo nuoriskoulutuksessa. Nuoret viuluvirtuoosit valittiin Sibelius-Akatemian opiskelijoiden joukosta sähköyhtiö Fortumin omistamien arvosoittimien haltijoiksi seuraavaksi kahdeksi vuodeksi; Puustinen saa käyttöönsä Jean Baptiste Vuillaume -viulun ja Chiodo Noel Burke -jousen. Nämä ”työkalut” luovutettiin juhlallisin menoin uusiin käsiin Sibelius-Akatemiassa 2.6.2015.
 
Instrumentilla on soittajalleen todella suuri merkitys. Muusikko tarvitsee virtuoottisen taidon ja lahjakkuuden lisäksi myös laadukkaat työvälineet joilla osaamisen laatu saadaan kuuluville.
 
- Meillä Sibelius-Akatemiassa muusikon elämän ketju näyttäytyy kehdosta hautaan; nuorisokoulutuksesta tohtorikoulutukseen ja opettajakuntaan, joskus jopa eläköitymisen jälkeenkin. Kun puhutaan klassisesta musiikista ja sen tasosta, sivutaan väistämättä myös soittimia ja niiden laatua. Haluammekin kiittää Fortumia mahdollisuudesta tarjota laatua opiskelijoillemme, totesi varadekaani Olli-Pekka Martikainen.
 
Lainasoittimien saajat valittiin Sibelius-Akatemian opiskelijoiden joukosta hakemusten perusteella. Arvosoittimia on ammattilaisten saatavilla jonkun verran säätiöiden kautta, mutta musiikin opiskelijoille ei usein tarjoudu mahdollisuuksia saada niitä käyttöönsä. Hakemuksia tulikin paljon; viulua haki 15 ja jousta 9 opiskelijaa.
 
- Halusimme löytää opiskelijat, joilla on aidosti mahdollisuus kehittyä näiden soittimien avulla ja päädyimme antamaan jousen ja viulun eri henkilöiden käyttöön. Mietimme hakemuksia myös oppilaitoksen näkökulmasta ja pohdimme, kenen opinnot hyötyvät näistä instrumenteista eniten. Abel ja Raffaello ovat hyvin lahjakkaita, nuoria tulevaisuuden tekijöitä, toteaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jousten aineryhmän johtaja Päivi Arjas.  
 
Miten soivat uudet instrumentit nuorten taitureiden käsissä? Kuuntele Fortumin Facebook-sivuilta!
Kuvassa Raffaello Chiodo, Fortumin viestintäjohtaja Helena Aatinen ja Abel Puustinen

Ämnesord