Kuoromusiikkia Bartókin kunniaksi

|
Video

Budapestilaisen Franz Liszt -akatemian opettajat László Nemes (kuoronjohto) ja Anikó Novák (piano) ovat vierailleet tällä viikolla Sibelius-Akatemiassa opettamassa kuoronjohdon opiskelijoita. Nemes perehdytti opiskelijoita muun muassa unkarinkielen ääntämykseen.  

- Unkarilaisessa musiikissa on vahva oma soundi, joka pohjautuu kansanperinteesseemme ja kansanmusiikkiin. Se kuuluu esimerkiksi Béla Bartókin musiikissa silloinkin, kun se ei ole suoraan sidoksissa kansanmusiikkiin. Sibelius-Akatemian opiskelijat olivat valmistautuneet erittäin hyvin tulkitsemaan tätä melko haastavaakin ohjelmistoa - se oli heille varmasti melko vierastakin, Nemes kiittelee. 

Sibelius-Akatemian kapellimestarikoulutuksen intendentti Juhani Poutanen tapasi Nemesin ja kyseli häneltä muun muassa Bartókin musiikin tulkitsemisen haasteista ja Zoltan Kodályn pedagogiikasta. Katso video!

Nemesin ja Novákin vierailu on järjestetty yhteistyössä Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskuksen ja Budapestin Franz Liszt -akatemian kanssa. Mestarikurssin loppukonsertissa 4.11.2016 kuullaan unkarilaisten Béla Bartókin, Zoltán Kodály’in, György Kurtágin, György Ligetin ja György Orbánin kuoroteoksia. 

 

Bartók and Friends
4.11.2016 klo 19, Musiikkitalo, Harjoitussali Paavo, vapaa pääsy
Kahden Liszt-akatemian opettajan, László Nemesin ja Anikó Novákin mestarikurssin päätöskonsertissa kuullaan unkarilaisia säveltäjiä.
Aniko Novak, piano
Sibelius-Akatemian Vokaaliyhtye, joht. kuoronjohdon opiskelijat

Bartókin, Kodály’in, Kurtágin,  Ligetin ja  Orbánin kuoroteoksia.

Yhteistyössä: Unkarin kulttuuri- ja tiedekeskus ja Budapestin Franz Liszt -akatemia