Photo: Henrik Kettunen

Global Choir yhteisen intohimon äärellä

|
Video

Sibelius-Akatemiassa on aloittanut monikulttuurinen ja -kansallinen uusi rytmimusiikin kuoro Global Choir. Kuoro on toiminut syksyn 2016 ajan, ja siinä laulaa tällä hetkellä 25 Sibelius-Akatemian opiskelijaa, jotka edustavat 7–8 eri kansallisuutta. Kuoron ohjelmisto ammentaa eri puolilta maailmaa lähtöisin olevista laulutekniikoista, melodioista ja rytmisistä perinteistä. Kuoroa johtaa pitkän linjan muusikko Merja "Merzi" Rajala.

Kahdenkymmenen vuoden ajan kuoroja johtaneelle Rajalalle rytmimusiikin kuoronjohto on intohimo. Hän muun muassa kuuluu Sibelius-Akatemian kuorotoimikuntaan, jonka tehtävänä on selvittää, minkälaista kuorotoimintaa Sibelius-Akatemiassa tarvitaan ja miten sitä tulisi järjestää, jotta toiminta olisi kaikille opiskelijoille antoisaa ja mielekästä.  

– Haaveeni ja tavoitteeni on viedä vahvasti eteenpäin rytmimusiikin johtamisen koulutusta Suomessa. Näen, että Sibelius-Akatemia voisi olla tässä vahva suunnannäyttäjä ja edelläkävijä, Rajala visioi.

Global Choir -kuoro esiintyy yleisölle ensimmäistä kertaa 8. joulukuuta osana Global Fest -tapahtumaa.

– Tähän kuoroon oli enemmän tulijoita kuin mitä voimme ottaa – mikä on johtajan kannalta ihana asia! Rajala iloitsee.

Videolla Rajala kertoo lisää Global Choirista ja sen ensikonsertista joulukuussa 2016. Suomenkielisen tekstityksen saa käyttöön klikkaamalla videoruudun oikeaa alakulmaa. 

 

 

Global Fest 2016: Global Choir
8.12.2016 klo 17-18, Musiikkitalo, Camerata, vapaa pääsy