Lahjoita Taideyliopistolle

Tue nuorten taiteilijoiden tulevaisuutta lahjoituksella.

Lahjoitus taiteelle

Lahjoittamalla rikastat suomalaista taide- ja kulttuurielämää ja vahvistat taiteen asemaa tulevaisuudessa. Lahjoittajana luot uusille taiteilijasukupolville mahdollisuuksia tavoitella menestyksellistä uraa Suomessa ja kansainvälisesti. Lahjoituksesi voi olla alkusysäys elämänuralle tai se voi käynnistää uutta, taiteenalaa uudistavaa koulutusta. Kohdennamme lahjoitukset aina lahjoittajan toiveen mukaisesti.

Tukisäätiöidemme lahjoitusvaroista myönnämme vuosittain apurahoja lahjakkaille taiteen opiskelijoille. Apurahoilla tuemme esimerkiksi osallistumista mestarikursseille, opintomatkoja ulkomaille sekä uran alkuaskelia valmistumisvaiheessa. Lahjoittajana voit tukea myös esimerkiksi nuoren muusikon opiskelua osallistumalla arvosoittimen hankintaan.

Voit kohdentaa lahjoituksen sinulle läheiseen taiteenalaan tai teemaan. Taideyliopiston koulutusaloja ovat kirjoittaminen, kuvataide, musiikki, tanssi ja teatteri. Koulutamme opiskelijoistamme perinteen taitajia, mutta myös rohkeita uudistajia. Monitaiteisen Taideyliopiston opinnoissa luodaan mahdollisuuksia ajankohtaisten teemojen käsittelyyn taiteenaloja yhdistäen ja perinteisiä rajoja rikkoen.

Voit tehdä myös yleislahjoituksen Taideyliopistolle. Me kohdennamme varat vaikuttavuudeltaan merkittäviin hankkeisiin, kuten esimerkiksi uusien koulutusten käynnistämiseen, vierailijaprofessuureihin tai kansainvälisen yhteistyön vahvistamiseen.  

Olemme kiitollisia lahjoittajille, jotka näkevät taiteen merkityksen ja hyvää tekevän voiman. Taide tekee elämästämme mielekästä ja rakentaa maailmalle kestävämpää tulevaisuutta.

Testamentti taiteelle

Testamenttilahjoituksella voit jättää jälkesi pitkälle taiteen historiaan. Testamenttilahjoitus on mahdollisuus tehdä jälkeesi jäävällä omaisuudella jotain merkittävää taiteen ja tulevien taiteilijasukupolvien hyväksi. Testamentin tekijänä määräät varojen käytöstä. Perintö tai osa siitä voidaan testamentata suoraan jonkin taiteenalan hyväksi tai Taideyliopistolle yleisesti.  

Kun harkitset testamenttilahjoituksen tekemistä taiteen hyväksi, voit olla yhteydessä meihin Taideyliopistossa. Annamme lisätietoa lahjoituksen kohdentamisesta puhelimitse tai sovimme halutessasi kanssasi tapaamisen. Saat meiltä luottamuksellisesti ja maksutta apua testamentin laatimisessa, kun Taideyliopisto on testamentissa edunsaajana. Tarvittaessa saat meiltä yhteystiedot lakiasiaintoimistoon, joka auttaa maksutta testamenttiasiakirjan laatimisessa.

Taideyliopiston ei tarvitse maksaa perintöveroa saamistaan testamenttilahjoituksista.

Ota meihin yhteyttä

Autamme mielellämme kaikissa lahjoittamiseen ja testamenttilahjoittamiseen liittyvissä kysymyksissä, kerromme toiminnastamme ja lahjoitusten kohdentamisesta.

Sarri Vuorisalo-Tiitinen
Taideyliopiston tukisäätiön ja Sibelius-Akatemian tukisäätiön asiamies
050 476 6961
sarri.vuorisalo-tiitinen@uniarts.fi

Eveliina Olsson
Taideyliopiston viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja
050 598 6492
eveliina.olsson@uniarts.fi

Taideyliopistolla on voimassaoleva rahankeräyslupa: Poliisihallitus RA/2020/480 27.4.2020, voimassa toistaiseksi koko maassa pois lukien Ahvenanmaa.

Lue lahjoitusten vaikuttavuudesta