PERUTTU: Soolosoiton mestarit: Ilkka Heinonen ja Teemu Viinikainen

Jouhikon muinainen sointi siivilöityy läpi renessanssin palatsien ja Karjalan vanhauskoisten tupien, kun Ilkka Heinonen yhdistää karjalaiset tanssisävelmät vanhan musiikin estetiikkaan ja live-elektroniikkaan.

Ilkka Heinonen istuu pirtin pöydän ääressä mustavalkoisessa kuvassa.
Timo Heinonen

Heinosen jouhikko vaeltaa pyhän ja maallisen rajapinnoilla, sekä karheana että hienovaraisesti soiden.

Ilkka Heinonen on helsinkiläinen kansanmusiikkiin ja maailmanmusiikkiin erikoistunut muusikko ja säveltäjä, soittiminaan jouhikko, kontrabasso ja G-violone. Euroopan kansanmusiikkikulttuureista vaikutteensa saaneiden yhtyeiden lisäksi Heinonen on toiminut niin solistina kuin orkestereissakin nykymusiikin ja vanhan musiikin produktioissa.

Teemu Viinikainen on yksi Suomen tunnetuimmista ja arvostetuimmista jazzkitaristeista. Hänen soitossaan ilmaisuvoima, svengi ja virtuositeetti ovat tärkeitä elementtejä, mutta päällimmäisiksi tuntemukseksi häntä kuunnellessa nousevat kuitenkin vahva läsnäolo, herkkyys ja kitaran kaunis sointi.

Hän aloitti kitaransoiton 7-vuotiaana ja hakeutui myöhemmin opiskelemaan Helsingin Pop & Jazz -konservatoriolla ja sen jälkeen Sibelius-Akatemian jazzosastolle, josta hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2005. Viinikainen on opiskellut kitaransoittoa nimekkäiden opettajien kuten Pat Methenyn ja Wayne Krantzin johdolla.

Teemu Viinikainen soittaa kitaraa mustavalkoisessa kuvassa. Kuvan tausta on tumma ja Teemulla on tumma paita päällään. Hänellä on silmät kiinni.
Ville Paul Paasimaa Kuva: Ville Paul Paasimaa

Ilkka Heinonen, jouhikko
Teemu Viinikainen, kitara

Lisätietoja: Jenni Latva

Ajankohta

17.2.2021 klo 19:00 – 20:00

Sijainti

Kalevan Navetta (Seinäjoki)

Nyykoolinkatu

60100 Seinäjoki

Liput

7–15 €

Lipunmyynti alkaa 1.2.2021

Osta liput

Muut tiedot


Konserttiin on tulossa myyntiin 10 lippua. Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet