Näin toimit turvallisesti Taideyliopiston tapahtumissa

Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu näihin turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Kautemme on täynnä hienoja tapahtumia ja siksi toivommekin, että saat nauttia niistä ilman ylimääräistä huolta.

Tästä syystä haluamme kertoa jo ennakkoon turvatoimista. Viranomaisohjeistuksien lisäksi henkilökuntamme sekä opasteet ohjeistavat ja tukevat toimintaa paikan päällä näkyvästi ja selkeästi.

Älä tule sairaana

Jos tunnet olosi kipeäksi, jää kotiin. Jos tunnet koronaviruksen oireita, tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, tulee sinun jäädä kotiin.

Suosi korttimaksua

Suosi korttimaksua ostaessasi lippua lipunmyyntipisteeltä.

Käteismaksu ei ole toistaiseksi käytössä Teatterikorkeakoulun eikä Sibelius-Akatemian lipunmyyntipisteissä.

Saavu ajoissa

Turvatoimista johtuen saapuminen ja liikkuminen voi olla tavallista hitaampaa. Varaa riittävästi aikaa saapumiseen.  

Käytä kasvomaskia

Suosittelemme ottamaan oman kasvomaskin mukaan esitykseen, konserttiin tai näyttelyyn.

Jaamme tarvittaessa kasvomaskeja veloituksetta.

Muista turvaväli

Yhteisen turvallisuuden vuoksi pidä riittävästi etäisyyttä muihin vieraisiin. Muista tämä erityisesti kun jonotat esimerkiksi hissiin, naulakkoon, kahvilaan tai saliin. Hissin sijaan suosittelemme käyttämään mahdollisuuksien mukaan portaita.  

Turvallisesti näyttelyissä

Olet tervetullut tutustumaan näyttelyihimme, jos tunnet olosi terveeksi. Jos olet sairas, jää kotiin kunnes voit paremmin. 

Noudata näyttelyissä hyvää yskimis- ja käsihygieniaa. Pidä 1-2 metrin turvaväli muihin näyttelyvieraisiin ja näyttelyvalvojaan. Älä koske taideteoksiin ja vältä turhaa pintojen koskettelua. Näyttelyvalvojat seuraavat henkilömäärää ja rajoittavat sitä tarvittaessa, jotta turvavälit säilyvät.

Seuraamme tarkasti koronatilanteen kehittymistä ja noudatamme viranomaisten ohjeita.

Huolehdi käsihygieniasta

Käsidesiä on saatavilla useissa pisteissä – käytäthän sitä. Yski/ aivasta tarvittaessa kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.  Käsien peseminen saippualla ja vedellä on mahdollista kaikissa wc-tiloissamme. 

Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu. 

Yleisön turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää – kiitos, että autat meitä huolehtimaan yhteisestä turvallisuudestamme!