Näin toimit turvallisesti Taideyliopiston tapahtumissa

Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu näihin turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Kautemme on täynnä hienoja tapahtumia ja siksi toivommekin, että saat nauttia niistä ilman ylimääräistä huolta.

Tästä syystä haluamme kertoa jo ennakkoon turvatoimista. Viranomaisohjeistuksien lisäksi henkilökuntamme sekä opasteet ohjeistavat ja tukevat toimintaa paikan päällä näkyvästi ja selkeästi.

Koronapassi

Koronapassi vaaditaan Musiikkitalon konserttiyleisöltä maanantaista 29.11.2021 klo 17 alkaen sekä R-talon maksullisten konserttien yleisöltä 5.12.2021 klo 17 alkaen. Mikäli sinulla ei ole koronapassia ja olet ostanut lipun R-talolle tai Musiikkitalolla klo 17 jälkeen järjestettävään konserttiin, olet oikeutettu palauttamaan lippusi. Ticketmaster on yhteydessä lipunostaneisiin asiakkaisiin.

Älä tule sairaana

Jos tunnet olosi kipeäksi, jää kotiin. Jos tunnet koronaviruksen oireita, tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, tulee sinun jäädä kotiin.

Suosi korttimaksua

Suosi korttimaksua ostaessasi lippua lipunmyyntipisteeltä.

Käteismaksu ei ole toistaiseksi käytössä Teatterikorkeakoulun eikä Sibelius-Akatemian lipunmyyntipisteissä.

Saavu ajoissa

Turvatoimista johtuen saapuminen ja liikkuminen voi olla tavallista hitaampaa. Varaa riittävästi aikaa saapumiseen.  

Käytä kasvomaskia

Suosittelemme ottamaan oman kasvomaskin mukaan esitykseen, konserttiin tai näyttelyyn.

Jaamme tarvittaessa kasvomaskeja veloituksetta.

Muista turvaväli

Yhteisen turvallisuuden vuoksi pidä riittävästi etäisyyttä muihin vieraisiin. Muista tämä erityisesti kun jonotat esimerkiksi hissiin, naulakkoon, kahvilaan tai saliin. Hissin sijaan suosittelemme käyttämään mahdollisuuksien mukaan portaita.  

Teatterikorkeakoulun esityksien työryhmää voi tavata Torilla esityksen jälkeen turvavälein.

Tule näyttelyihin vain terveenä

Olet tervetullut tutustumaan näyttelyihimme, jos tunnet olosi terveeksi. Jos olet sairas, jää kotiin kunnes voit paremmin. 

Noudata näyttelyissä hyvää yskimis- ja käsihygieniaa. Pidä 1-2 metrin turvaväli muihin näyttelyvieraisiin ja näyttelyvalvojaan. Älä koske taideteoksiin ja vältä turhaa pintojen koskettelua.

Seuraamme tarkasti koronatilanteen kehittymistä ja noudatamme viranomaisten ohjeita. Emme toistaiseksi järjestä näyttelyiden avajaisia. Vältämme kuulokkeiden käyttöä ja etsimme muita esittämistapoja ääntä sisältäville teoksille.

Huolehdi käsihygieniasta

Käsidesiä on saatavilla useissa pisteissä – käytäthän sitä. Yski/ aivasta tarvittaessa kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.  Käsien peseminen saippualla ja vedellä on mahdollista kaikissa wc-tiloissamme. 

Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu. 

Yleisön turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää – kiitos, että autat meitä huolehtimaan yhteisestä turvallisuudestamme!