Näin toimit turvallisesti Taideyliopiston tapahtumissa

Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu näihin turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Kautemme on täynnä hienoja tapahtumia ja siksi toivommekin, että saat nauttia niistä ilman ylimääräistä huolta.

Tästä syystä haluamme kertoa jo ennakkoon turvatoimista. Viranomaisohjeistuksien lisäksi henkilökuntamme sekä opasteet ohjeistavat ja tukevat toimintaa paikan päällä näkyvästi ja selkeästi.

Älä tule sairaana

Jos tunnet olosi kipeäksi, jää kotiin. Jos tunnet koronaviruksen oireita, tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, tulee sinun jäädä kotiin.

Suosi korttimaksua

Suosi korttimaksua ostaessasi lippua lipunmyyntipisteeltä.

Käteismaksu ei ole toistaiseksi käytössä Teatterikorkeakoulun eikä Sibelius-Akatemian lipunmyyntipisteissä.

Toimi näin, jos sairastut

Voit vaihtaa kuluitta lippusi Taideyliopiston Sibelius-Akatemian esitykseen  vielä esityspäivänäkin klo 11 mennessä. Soita Musiikkitalolla olevan konsertin kohdalla Musiikkitalon lipunmyyntiin. R-talon konserttien osalta voit olla yhteydessä suoraan konsertin tuottajaan. Tuottajan yhteystiedot löytyvät konserttikohtaisilta sivuilta.

Teatterikorkeakoulun varauksesi voit peruuttaa varausvahvistuksestasi löytyvän linkin avulla.

Saavu ajoissa

Turvatoimista johtuen saapuminen ja liikkuminen voi olla tavallista hitaampaa. Varaa riittävästi aikaa saapumiseen.  

Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun tapahtumakävijöiltä kerätään yhteystiedot, jotta voimme olla sinuun yhteydessä mahdollisesta korona-altistumisesta. Säilytämme yhteystietoja Sibelius-Akatemian tapahtumien osalta kaksi viikkoa ja Teatterikorkeakoulun tapahtumien osalta kuusi kuukautta esityspäivästä alkaen.

Mikäli sinulla on vapaalippu, voit ilmoittaa yhteystietosi etukäteen konsertin tuottajalle. Tuottajan yhteystiedot löydät konserttikohtaisilta sivuilta.

Käytä kasvomaskia

Suosittelemme ottamaan oman kasvomaskin mukaan esitykseen, konserttiin tai näyttelyyn.

Jaamme tarvittaessa kasvomaskeja veloituksetta.

Muista turvaväli

Yhteisen turvallisuuden vuoksi pidä riittävästi etäisyyttä muihin vieraisiin. Muista tämä erityisesti kun jonotat esimerkiksi hissiin, naulakkoon, kahvilaan tai saliin. Hissin sijaan suosittelemme käyttämään mahdollisuuksien mukaan portaita.  

Teatterikorkeakoulun esityksien työryhmää voi tavata Torilla esityksen jälkeen turvavälein.

Tule näyttelyihin vain terveenä

Olet tervetullut tutustumaan näyttelyihimme, jos tunnet olosi terveeksi. Jos olet sairas, jää kotiin kunnes voit paremmin. 

Noudata näyttelyissä hyvää yskimis- ja käsihygieniaa. Pidä 1-2 metrin turvaväli muihin näyttelyvieraisiin ja näyttelyvalvojaan. Älä koske taideteoksiin ja vältä turhaa pintojen koskettelua.

Seuraamme tarkasti koronatilanteen kehittymistä ja noudatamme viranomaisten ohjeita. Emme toistaiseksi järjestä näyttelyiden avajaisia. Vältämme kuulokkeiden käyttöä ja etsimme muita esittämistapoja ääntä sisältäville teoksille.

Huolehdi käsihygieniasta

Käsidesiä on saatavilla useissa pisteissä – käytäthän sitä. Yski/ aivasta tarvittaessa kertakäyttöiseen nenäliinaan tai hihaan.  Käsien peseminen saippualla ja vedellä on mahdollista kaikissa wc-tiloissamme. 

Kaikkien yleisötilojemme siivousta on tehostettu. 

Yleisön turvallisuus on meille ensiarvoisen tärkeää – kiitos, että autat meitä huolehtimaan yhteisestä turvallisuudestamme!