INSTÄLLD: Mästare i solospel: Ilkka Heinonen och Teemu Viinikainen

Stråkharpans uråldriga klang filtreras genom renässanspalats och karelska hedningars stugor när stråkharpisten Ilkka Heinonen kombinerar karelska danslåtar med tidiga musikens estetik och live-elektronik.

Ilkka Heinonen sitter bakom ett bord i en stuga. Fotoet är svartvitt
Timo Heinonen

Heinonens stråkharpa vandrar i gränslandet mellan sakralt och profant med både sträva och smekande toner.

Musikern och kompositören Ilkka Heinonen från Helsingfors specialiserar sig på folkmusik och världsmusik. Hans instrument är stråkharpa, kontrabas och violone in G. Heinonen har spelat i ensembler som hämtat sin inspiration från folkmusikkulturerna i Europa samt medverkat som solist för orkestrar i produktioner med både nutidsmusik och tidig musik.

Teemu Viinikainen spelar quitar ögon vidsträckt. Foto tas i en studio.
Teemu Viinikainen
Foto: Ville Paul Paasimaa

Teemu Viinikainen är ett av de största och mest framstående namnen bland jazzgitarristerna i Finland. Trots att uttryck, energi och virtuositet är nyckelelementen i hans spel, är det mest påtagliga ändå intimiteten och närvaron i stunden samt den vackra gitarrklangen.

Teemu började spela gitarr i 7-årsåldern, studerande vid Pop & Jazz Konservatoriet i Helsingfors och fortsatte till jazzavdelningen vid Sibelius-Akademin där han tog magisterexamen 2005. Han har studerat gitarr för sådana stora namn som Pat Metheny och Wayne Krantz.

Mer information: Jenni Latva

Tid

17.2.2021 kl 19:00 – 20:00

Plats

Sibelius-Akademins Seinäjoki-enhet

Nyykoolinkatu

60100 Seinäjoki

Biljetter

7–15 €

Biljettförsäljningen börjar 1.2.2021

Köp biljetter

Mer information


Det finns 10 biljetter till försäljning till konserten. Vi vill skapa en säker händelseupplevelse även under korona. Läs säkerhetsanvisningarna här innan du anländer till evenemanget.

Plats på kartan

Se vägbeskrivning