Global Music, maisteri

Laajenna ja syvennä musiikillisia, pedagogisia ja taiteellisia tutkimustaitojasi tasavertaisessa, kannustavassa ja monikulttuurisessa ympäristössä huippuopettajien ohjauksessa.

Oscar Beerten Sapion soittaa viulua The Boat Floats with Goats -konsertissa Global Spring -festivaalilla
Maarit Kytöharju

Miksi meille?

Global music -maisteriohjelmassa kehität omaa ainutlaatuista ääntäsi, sovellat omia käytäntöjäsi ja jaat niitä muille ja teet uutta musiikkia monikulttuurisessa yhteistyössä taitavien opettajiemme tukemana.

Sisältö ja tavoitteet

Global music -maisteriohjelman opiskelijana syvennät omaa taiteellista identiteettiäsi laaja-alaisesti niin musiikin ja kulttuurin parissa kuin myös muissa yhteiskunnallisissa konteksteissa. Autamme sinua kehittämään esiintymis-, vuorovaikutus- ja yhteistyötaitojasi ja kykyäsi luoda, fasilitoida, tutkia ja johtaa.

Opintojesi osana pääset suunnittelemaan kulttuurienvälisen opintomatkan valitsemaasi kohteeseen. Matkan aikana perehdyt toista kulttuuria edustavaan musiikkimaailmaan ja saat opetusta paikallisilta muusikoilta.

Maisteriprojekti on olennainen osa global music -opintojasi, ja jokainen opiskelija valitsee sen painopisteen itse. Projektissa yhdistyy taiteelliset, pedagogiset ja tutkimukselliset näkökulmat. Global music -opintoihin kuuluu myös maisterikonsertti osana vuosittaista Global Fest -tapahtumaa, joka pidetään maailmanluokan tiloissa Musiikkitalolla.

Sinulla on mahdollisuus osallistua WOMEX-maailmanmusiikkimessuille tai muihin tapahtumiin ja konferensseihin osana opintojasi. Opintojesi aikana pääset tekemään yhteistyötä vierailevien kansainvälisten artistien kanssa ja osallistumaan global music -intensiivileireille.

Lisäksi pääset osallistumaan yhteisöprojekteihin ja toimimaan myös niiden vetäjänä yhteiskunnan eri osa-alueilla.

Opettajat

Opettajina toimii sekä Sibelius-Akatemian eri alojen asiantuntijoita että vierailevia pedagogeja ja artisteja.

Tohtoriopinnot

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Tutustu opintojen arkeen

Video: Ville Tanttu
Vastuuopettaja Nathan Riki Thomsonin musiikkivideo CYCLES SibaRecords-julkaisulta Resonance
Hakuohjeet

Tavoitetutkinto ja -aika

Musiikin maisteri (MuM)
2 vuotta

Hakuaika

Tähän koulutukseen haetaan tammikuun 2024 yhteishaussa. Opinnot alkavat syksyllä 2024.

Hakukielet

englanti (en) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville, englanniksi opiskeleville opiskelijoille 5000€.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Vastuuopettaja

  • Nathan Thomson

    Professori, Global music, Sibelius-Akatemia
    +358504758758
    nathan.thomson@uniarts.fi

Yksikkö

Sibelius-Akatemia

Kysy hakemisesta

siba.hakijapalvelut@uniarts.fi