Taideyliopiston Töölön kampuksella koronavirustartunta

Taideyliopiston Töölön kampuksella keskiviikkona 23.9.2020 oleskelleella henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Kaikissa yliopiston tiloissa voi tapauksesta huolimatta opiskella ja työskennellä koronaturvallisuusohjeet huomioon ottaen.

Tartuntatautiviranomainen on yhteydessä kaikkiin lähikontakteiksi tunnistettuihin henkilöihin lähipäivien aikana. Altistuneiksi tunnistetut asetetaan karanteeniin kahden viikon ajaksi.  

Muiden Töölön kampuksella oleskelleiden tartuntariski tämän tartunnan perusteella on hyvin pieni. Myös heidän tulee kuitenkin tarkkailla vointiaan ja hakeutua tarvittaessa testiin. Mikäli oireita ilmenee, Taideyliopiston tiloihin voi palata vasta, kun koronavirustesti on negatiivinen ja oireet ovat poistuneet. Kampukselle ei tule saapua sairaana.  

Haluamme kaikin keinoin turvata opetuksen, tutkimuksen, taiteellisen toiminnan ja muun toiminnan jatkumisen Taideyliopistossa niin normaalina kuin se vallitsevassa tilanteessa on mahdollista. Siksi muistutamme, että toiminnassamme on noudatettava Taideyliopiston turvallisuusohjeita, jotka pohjautuvat viranomaisten määräyksiin ja ohjeistuksiin. Tarkemmat turvaohjeet löytyvät koronaohjeistamme

On tärkeää katkaista tartuntaketjut varhain, joten muista ladata puhelimeesi Koronavilkku sovelluskaupasta. Jos saat Koronavilkusta ilmoituksen mahdollisesta altistumisesta, sovellus antaa sinulle toimintaohjeita muun muassa testiin hakeutumisesta. On tärkeää, että pysyt kotona ja seuraat vointiasi seuraavan kahden viikon ajan, vältät ihmiskontakteja ja huolehdit hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Sovi vastuuopettajasi tai esihenkilösi kanssa etäopiskelun tai etätyön järjestelyistä. Voit palata kampukselle negatiivisen koronatestituloksen saatuasi.

Katso myös

Median yhteydenotot

Eveliina Olsson 
viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja 
050 598 6492 
eveliina.olsson@uniarts.fi