Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Koronaviruksen vaikutukset Taideyliopistoon, päivittyvä uutinen

Koronavirustartuntojen yhä ilmetessä on vastuullinen toiminta edelleen tärkeää tartuntojen torjumiseksi. Päivitetty 29.8.2022.

neljä naista rakennuksen edessä

Yliopiston lukuvuosi 2022–23 aloitetaan lähiopetuksessa ilman opetusta tai taiteellista toimintaa koskevia valtakunnallisia tai alueellisia määräyksiä. Hybridiopetusta tai etäopetusta voidaan kuitenkin käyttää lähiopetuksen rinnalla. 

Seuraamme koronavirustilannetta ja viranomaisten päätöksiä, ja mikäli tautitilanne muuttuu, suositusten lisäksi voidaan joutua asettamaan rajoituksia ja antamaan velvoittavia ohjeita. 

Turvallisuusohjeet kampuksilla lyhyesti 

  • Tule kampukselle ja lähiopetukseen vain terveenä. 
  • Huolehdi hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Käsidesiä pidetään tarjolla mm. ulko-ovilla, asiakaspalvelupisteissä ja ravintoloissa. Lue tarkemmin THL:n ohjeesta.
  • Pyri säilyttämään etäisyys muihin – metrimääräiset rajoitteet eivät kuitenkaan enää ole voimassa. 
  • Voit oman harkintasi mukaan käyttää kasvomaskia esimerkiksi ruuhkaisissa sisätiloissa, joissa lähikontaktien välttäminen on vaikeaa. Kasvomaskeja on tarjolla infopisteiden läheisyydessä. 
  • Pyyhi yhteiskäyttöisten laitteiden ja instrumenttien kosketuspinnat ennen käyttöä. Lisää puhdistusvälineitä voit noutaa infosta. 

Tartuntatilanteessa toimiminen

Tutustu HUS:n ohjeisiin tartuntatilanteessa toimimiseen ja erityisesti kohtiin Altistuminen ja karanteeni sekä Koronaviruksen kotitestit.