Taideyliopisto suosittelee Koronavilkun käyttöönottoa – muista myös noudattaa yliopiston turvallisuusohjeita

rakseja vihreällä pohjalla

Hyvät Taideyliopiston opiskelijat, työntekijät ja ystävät, 

näin syyslukukauden aluksi päivitämme koronaohjeistusta yliopistossamme seuraavilla aiheilla: 

  • Yleisten turvallisuusohjeiden noudattaminen
  • Koronavilkun käyttöönotto Taideyliopistossa
  • Matkustamiseen ja vieraiden vastaanottamiseen liittyvät päivitykset
  • Usein kysytyt kysymykset koronaviruksen ehkäisemisestä Taideyliopistossa

Toimi vastuullisesti – noudata yhteisiä turvallisuusohjeita

Vallitseva koronatilanne vaikuttaa monella tavalla opiskeluun ja työntekoon yliopistossamme. On tärkeää, että yliopiston turvallisuusohjeet otetaan vakavasti. Yhdessä vastuullisesti toimimalla huolehdimme siitä, että yliopiston on mahdollista pitää tilansa auki tulevan lukuvuoden aikana. 

Kaikista tärkein ohje on, että yliopiston tiloihin ei saa tulla kipeänä. Jos sinulla on koronavirukseen viittavia oireita, mene heti osoitteeseen omaolo.fi, jossa voit tehdä koronavirusoirekyselyn. Jos palvelu ohjaa sinut koronavirustestiin, mene testiin. Jos oireita ei ole enää negatiivisen testituloksen valmistuessa, voit palata normaaliin arkeen.

Muista myös noudattaa yliopiston tiloissa 1-2 metrin turvaväliä ja huolehtia käsihygieniasta.

Lataa Koronavilkku puhelimeesi

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on lanseerannut ilmaisen Koronavilkku-mobiilisovelluksen, jonka tavoitteena on auttaa katkaisemaan koronaviruksen tartuntaketjuja. Sovelluksen avulla ihmiset voivat itse osallistua ja vaikuttaa koronaviruksen leviämisen estämiseen ja suojella omaa ja läheistensä terveyttä.

Sovelluksen käyttäjä voi sen avulla saada tiedon mahdollisesta altistumisestaan koronavirukselle sekä tietoa siitä, miten hänen siinä tilanteessa tulee toimia. Lisäksi sovelluksen käyttäjä voi anonyymisti ilmoittaa omasta tartunnastaan muille ja siten auttaa tartuntaketjujen katkaisemisessa.

Taideyliopisto suosittelee opiskelijoiden ja henkilökunnan lataavan Koronavilkun puhelimeensa. Toisista välittäminen ja vastuun kantaminen ovat tärkeä osa sivistystä, jota tarvitsemme näinä aikoina aivan erityisesti. Pidetään siis toisistamme huolta myös alkavana lukuvuonna.

Näin otat Koronavilkun käyttöön puhelimeesi:

  • Lataa maksuton mobiilisovellus puhelimeesi sovelluskaupasta, (esim. App Store ja Google Play).
  • Lisätietoa ja apua sovelluksen lataamiseen löydät osoitteesta koronavilkku.fi

Matkustaminen ja vierailut

Olemme päivittäneet ohjeistusta liittyen matkustamiseen ja vierailijoiden vastaanottamiseen. Noudatamme ulkoministeriön ohjeita ja kehotamme välttämään matkustamista ulkomaille. Myös kotimaan matkustaminen on suositeltavaa rajoittaa vain välttämättömiin työmatkoihin.

Lukuvuoden 2020–2021 aikana päätöksen ulkomaanmatkasta tekee akatemioiden henkilöstön osalta dekaani ja Avoimen kampuksen, yhteisten palveluiden ja yhteisen tutkimuksen osalta toiminnasta vastaava vararehtori.

Usein kysytyt kysymykset koronaviruksen ehkäisemisestä Taideyliopistossa

Yliopiston koronatyöryhmä on julkaissut artikkelin koronaan liittyvistä kysymyksistä Taideyliopistossa.

Koronaryhmä päivittää artikkelia viikoittain.

Lisätietoa

rehtori
Jari Perkiömäki
050 384 3454