Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Nils Mönkemeyer alttoviulun vierailevaksi professoriksi Sibelius-Akatemiaan

Alttoviulisti Nils Mönkemeyer on nimitetty Taideyliopiston Sibelius-Akatemian vierailevaksi professoriksi lukuvuodeksi 2022–2023. Professuurin tarkoituksena on vahvistaa Sibelius-Akatemian korkeatasoista alttoviulukoulutusta entisestään ja lisätä sen kansainvälistä vetovoimaa.

Photo: Iréne Zandel

Taiteellinen loistokkuus ja innovatiivinen ohjelmisto ovat tavaramerkkejä, joiden ansiosta Nils Mönkemeyer on urallaan merkittävästi nostanut alttoviulun profiilia instrumenttina ja hän onkin yksi maailman menestyneimmistä alttoviulisteista. Mönkemeyer on työskennellyt useiden merkittävien kapellimestarien kanssa ja solistina monien merkittävien orkesterien kanssa. Myös hänen viimeaikaiset levytyksensä ovat saaneet sekä kriitikoiden suosiota että arvostettuja palkintoja. Mönkemeyer on tehnyt musiikkia saataville perustamalla muun muassa “Klassik für Alle” -kamarimusiikkifestivaalin vuonna 2016 yhteistyössä Caritas Bonnin kanssa. Aktiivisen taiteellisen uransa ohella hän työskentelee tällä hetkellä Münchenin musiikkikorkeakoulun professorina.  

Vierailijaprofessorina Mönkemeier tulee opettamaan Sibelius-Akatemian alttoviuluopiskelijoita paitsi yksilöopetuksena ja mestarikurssimuotoisesti myös  työpajoissa.

”Alttoviulistiemme taso ja potentiaali ei ole koskaan ollut näin korkea kuin tällä hetkellä. Soittimen taitajia ei kuitenkaan ole talossamme tarpeeksi esimerkiksi orkestereiden tarpeeseen. Mönkemeyer tuo Sibelius-Akatemian alttoviulukoulutukseen kansainvälistä ammattitaitoa ja positiivisen vaativalla energialla varustettua luovuutta, josta hyötyvät niin opiskelijat kuin opettajatkin”, toteaa Sibelius-Akatemian klassisen musiikin osaston varadekaani Markus Utrio. 

Sibelius-Akatemian kansainvälisen vierailijaohjelman vieraileviksi professoreiksi valitaan henkilöitä, joiden taiteelliset tai tieteelliset sekä pedagogiset ansiot täyttävät professorin kelpoisuudelle asetettavat kriteerit. Ohjelman tavoitteena on sitouttaa Sibelius-Akatemiaan kansainvälisiä suunnannäyttäjiä, jotka voivat innostaa opiskelijoitamme näyttämällä mallia vetovoimaisista ja kiinnostavista tavoista luoda ja kehittää taiteen esittämisen käytäntöjä, sisältöjä ja osaamista. Vierailijat suunnittelevat ja toteuttavat taiteellisia kokonaisuuksia yhdessä Sibelius-Akatemian opettajien ja opiskelijoiden kanssa.  

Lisätietoja

Klassisen musiikin osaston varadekaani Markus Utrio, markus.utrio@uniarts.fi