Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Dalia Stasevskan suositukset Uniarts Festille 2023

Vuoden 2022 Taideyliopiston alumni Stasevska kertoo tärppinsä tulevan festivaalimme ohjelmistosta.

Veikko Kähkönen Dalia Stasevska, Taideyliopiston Vuoden alumni 2022

”Taiteentekijänä koen valtavan tärkeäksi ymmärtää ympäristöä, jossa toimin, niin globaalisti kuin paikallisesti. Millaiset ovat valtarakenteet ja vaikutusmahdollisuudet, millaista tulevaisuutta olemme rakentamassa ja mikä paikka taiteella on niin yksilö- kuin yhteiskuntatasolla? Tulevaisuuden ainekset -keskustelusarja tarjoaa kiinnostavan kattauksen laajentaa ymmärrystä ja kuulla erilaisia näkökulmia tärkeisiin ajankohtaisiin aiheisiin. ”

Tulevaisuuden ainekset -keskustelusarja
22.9.2023 Kookoksen tori
alkaen kello 15.30

Ymmärrys ja kuvittelu -keskustelu
klo 15.30–16.00

Tapahtumassa julkistettavat uudet Vuoden alumnit keskustelevat siitä, millaista ymmärrystä taide tuo muuttuvaan maailmaan.

Osallistuminen ja valta -keskustelu
klo 17.30–18.00

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ja kansanedustaja Minja Koskela puhuvat vallasta, miten sitä käytetään ja kenellä sitä on. Miltä näyttää demokratian tila polarisoituvassa maailmassa?

Kaupunki ja yhteiselo -keskustelu
klo 18.30–19.00

Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Fatim Diarra ja Helsingin Sanomien toimittaja Niclas Storås keskustelevat tulevaisuuden kaupungista. Millaiset arvot ohjaavat kaupungin kehittämistä ja kuka päättää kaupunkitilan käytöstä ja suunnittelusta? Miten rakennettu ympäristö luo hyvinvointia?

Uniarts Fest – taidetta tuoreimmillaan

Tai­dey­li­opis­ton fes­ti­vaa­li esit­te­lee kau­pun­gin tuo­rein­ta tai­det­ta ja juh­lis­taa yli­opis­ton kym­men­vuo­tis­ta tai­val­ta Sör­näis­ten kam­puk­sel­la per­jan­tai­na 22. syys­kuu­ta. Tutustu maksuttomaan ohjelmaan: https://festival.uniarts.fi/

Lue myös keskusteluohjelman juontajan Laura Frimanin taidetärpit