Laura Frimanin valinnat Uniarts Festin ohjelmistosta 2023

Uniarts Festin Tulevaisuuden ainekset –keskustelusarjan juontava toimittaja Laura Friman valitsi omat suosikkinsa festivaalipäivän ohjelmistosta.

Kandinäyttely (taidenäyttely)
22.9.-15.10.2023, Mylly

“Pakko nähdä! Tämä on mahtava tapa bongata tulevaisuuden tähdet ja tekijät ensimmäisten joukossa. Näyttelyllä ei ole teemaa, joten lopputulos on taatusti yllätyksellinen. Mukana on runsas kimara nuoria kuvataiteilijoita.”

Rainmaker (äänitaide)
22.9. klo 14–19.30

“Kelanauhurille loihdittu installaatio tarjoaa päättymätöntä sadetta – ja toiveissani myös maadoittavan pakopaikan festarihulinan keskellä. Kalle Vainio on kansainvälisestikin tunnustettu monilahjakkuus, jonka kekseliäät työt kiinnostavat.

Epämukava tuoli (performanssi)
22.9. klo 16.45–17.00, Myllyn 5. kerros

“Vihaan epämukavia tuoleja enemmän kuin mitään! Siksi tämä performanssi kutkuttaa. Myllyn viitoskerrokseen sijoittuva elämys on englantilaisen tanssitaiteilijan Francis Maskensin teos. Se on luultavasti joko mahtava tai sitten aivan kamala. Se onkin taiteen paras puoli – ei voi tietää millaisia tunteita se herättää, ennen kuin sen kokee!”

Uniarts Fest – taidetta tuoreimmillaan

Tai­dey­li­opis­ton fes­ti­vaa­li esit­te­lee kau­pun­gin tuo­rein­ta tai­det­ta ja juh­lis­taa yli­opis­ton kym­men­vuo­tis­ta tai­val­ta Sör­näis­ten kam­puk­sel­la per­jan­tai­na 22. syys­kuu­ta. Tutustu maksuttomaan ohjelmaan: https://festival.uniarts.fi/

Lue myös vuoden 2022 alumnin Dalia Stasevskan tärpit festivaalin ohjelmistosta.