Teatterikorkeakoulun Alumnit ry

Yhdistys järjestää alumneille taiteilijatapaamisia, tapahtumia, matkoja ja alumniklubi-keskustelutilaisuuksia.

Teatterikorkeakoulun Alumnit ry (Föreningen Teaterhögskolans Alumner rf) on perustettu vuonna 2010. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Liity jäseneksi

Teatterikorkeakoulun alumneja ovat kaikki Teatterikorkeakoulun entiset tutkinto-opiskelijat tai Teatterikorkeakoulua edeltäneiden oppilaitosten kurssimuotoiseen koulutukseen hyväksytyt opiskelijat. Kaikki eivät kuitenkaan ole automaattisesti alumniyhdistyksen jäseniä, vaan yhdistykseen pitää itse liittyä. 

Liittymällä jäseneksi alumniyhdistykseen pääset verkostoitumaan oman alan kollegojen kanssa. Lisäksi saat kutsuja yhdistyksen tilaisuuksiin sekä kuulet hyvissä ajoin Teatterikorkeakoulun kiinnostavista vierailuluennoista ja muista tapahtumista.

Jäsenyyttä haetaan ottamalla yhteyttä yhdistyksen sihteeriin tai hallituksen jäseniin tai lähettämällä liittymispyynnön osoitteeseen: teak.alumniyhdistys@uniarts.fi. Jäsenyyttä voivat hakea kaikki, jotka hyväksyvät yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt ja jotka ovat opiskelleet, työskennelleet tai edelleen työskentelevät vakituisessa työsuhteessa Teatterikorkeakoulussa tai sitä edeltävissä alan oppilaitoksissa. Lisäksi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun esittävien taiteiden lavastuksen koulutusohjelman (ja sitä edeltävien vastaavien erinimisten yliopistojen tai koulutusohjelmien) entiset opiskelijat voivat halutessaan hakea Teatterikorkeakoulun yhdistyksen jäsenyyttä.

Alumniyhdistyksellä on kaksi kunniajäsentä: presidentti Tarja Halonen sekä näyttelijä Seela Sella. 

Jäsenmaksu

Teatterikorkeakoulun alumniyhdistyksen vuosikokous päättää varsinaisten jäsenten liittymismaksusta ja vuotuisesta jäsenmaksusta. Varsinaisen jäsenen jäsenmaksu vuonna 2023 on 20 €/vuosi. Jäsenmaksulaskut lähetetään jäsenistölle sähköpostitse yhdistyksen vuosikokouksen jälkeen touko-kesäkuussa. 

Alumniyhdistyksen hallitus

Teatterikorkeakoulun alumniyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana kaksivuotiskauden 2022–2024 toimii Taisto Oksanen. Hallituksen varsinaiset jäsenet vuonna 2023 ovat Janne Auvinen, Leena af Hällström, Kirsikka Moring, Kristiina Repo (varapj), Maria Saivosalmi-Katinas ja Ville Sandqvist. Varajäsenet ovat Maria Fomin ja Sinikka Sokka. Yhdistyksen sihteerinä ja rahastonhoitajana toimii asiantuntija Annika Fredriksson.

Yhdistyksen hallitus kokoontuu noin kahdeksan kertaa vuodessa.

Vuoden alumnit

Taideyliopisto valitsee vuosittain kolme Vuoden alumnia, yhden kustakin akatemiastaan. Teatterikorkeakoulussa ehdokkaiden valinnassa kuullaan alumniyhdistyksen jäsenistöä ja hallitusta: alumniyhdistyksen jäsenet voivat ehdottaa nimiä esittävien taiteiden Vuoden alumniksi.

 • 2023 – kuvataiteilija, kuvataiteen tohtori Jan-Erik Andersson, taiteilija, tutkija, opettaja ja teatteritaiteen tohtori Annette Arlander sekä laulaja, lauluntekijä, musiikkikasvattaja, tutkija, opettaja ja musiikin tohtori Anna Kuoppamäki – tutustu vuoden 2023 alumneihin tästä
 • 2022 dramaturgi, näyttelijä ja muusikko Paula Vesala, mediataiteilija Adel Abidin sekä kapellimestari Dalia Stasevska – tutustu vuoden 2022 alumneihin
 • 2021 näyttelijä-laulaja Eija Ahvo, musiikkipedagogi ja säveltäjä Markku Kaikkonen sekä kuvataiteilija Outi Pieski – tutustu vuoden 2021 alumneihin
 • 2020 koreografi-tanssitaiteilija ja pedagogi Alpo Aaltokoski, harmonikkataiteilija ja säveltäjä Kimmo Pohjonen sekä kuvanveistäjä Nora Tapper – tutustu vuoden 2020 alumneihin
 • 2019 muusikko Elina Mustonen, kuvataitelija ja tutkija Tuula Närhinen sekä valosuunnittelija, lavastaja ja esiintyjä Kalle Ropponen –  lue lisää vuoden 2019 alumneista
 • 2018 näyttelijä Sue Lemström – lue lisää vuoden 2018 alumnista
 • 2017 professori, puheen lehtori Malla Kuuranne
 • 2016 näyttelijä Taisto Reimaluoto 
 • 2015 koreografi Ervi Sirén
 • 2014 äänisuunnittelija Heidi Soidinsalo
 • 2013 ohjaaja Hanna Kirjavainen & teatterinjohtaja Miko Jaakkola
 • 2012 ohjaajat Milja Sarkola & Pauliina Feodoroff
 • 2011 näyttelijä Seela Sella

Alumniklubit

Teatterikorkeakoulun Alumnit ry järjestää säännöllisesti alumniklubeja, joissa ohjelmassa on keskustelua kiinnostavasta teemasta sekä seurustelua oman alan kollegoiden ja muun yleisön kanssa. Alumniklubit ovat maksuttomia ja avoimia myös muille kiinnostuneille.

Yhteystiedot

Teatterikorkeakoulun Alumnit ry – Föreningen Teaterhögskolans Alumner rf
Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu
PL 20, 00097 Taideyliopisto
teak.alumniyhdistys@uniarts.fi

Y-tunnus 2384928-5

Yhdistyksen pankkitili on Säästöpankki Nooassa. Lisätietoja rahastonhoitajalta.

Kysy lisää