Teatterikorkeakoulun Alumnit ry

Teatterikorkeakoulun Alumnit ry on kaikkien Teatterikorkeakoulusta valmistuneiden oma yhdistys. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Teatterikorkeakoulun Alumnit ry – Föreningen Teaterhögskolans Alumner rf suunnittelee ja järjestää taiteilijatapaamisia, tilaisuuksia, alumnimatkoja ja alumniklubeja. Yhdistys on perustettu vuonna 2010, ja siinä on vuoden 2020 alkaessa yli 250 jäsentä.

Liity jäseneksi Teatterikorkeakoulun alumniyhdistykseen

Teatterikorkeakoulun alumneja ovat kaikki Teatterikorkeakoulun entiset tutkinto-opiskelijat tai Teatterikorkeakoulua edeltäneiden oppilaitosten kurssimuotoiseen koulutukseen hyväksytyt opiskelijat. Kaikki eivät kuitenkaan ole automaattisesti alumniyhdistyksen jäseniä, vaan yhdistykseen pitää itse liittyä. 

Liittymällä jäseneksi alumniyhdistykseen pääset verkostoitumaan oman alan kollegojen kanssa. Lisäksi saat kutsuja yhdistyksen tilaisuuksiin sekä kuulet hyvissä ajoin Teatterikorkeakoulun kiinnostavista vierailuluennoista ja muista tapahtumista.

Jäsenyyttä haetaan nettisivulla olevan yhteystietolomakkeen kautta tai ottamalla yhteyttä yhdistyksen sihteeriin tai hallituksen jäseniin.  Jäsenyyttä voivat hakea kaikki, jotka hyväksyvät yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt ja jotka ovat opiskelleet, työskennelleet tai edelleen työskentelevät vakituisessa työ- tai virkasuhteessa Teatterikorkeakoulussa tai sitä edeltävissä alan oppilaitoksissa.

Alumniyhdistyksellä on kaksi kunniajäsentä: presidentti Tarja Halonen sekä näyttelijä Seela Sella

Jäsenmaksu

Teatterikorkeakoulun alumniyhdistyksen vuosikokous päättää varsinaisten jäsenten liittymismaksusta ja vuotuisesta jäsenmaksusta. Varsinaisen jäsenen jäsenmaksu vuonna 2019 oli 20 €/vuosi. Jäsenmaksulaskut lähetetään jäsenistölle sähköpostitse yhdistyksen vuosikokouksen jälkeen touko-kesäkuussa. 

Alumniyhdistyksen hallitus

Teatterikorkeakoulun alumniyhdistyksen hallituksen puheenjohtajana kaksivuotiskauden 2018-2020 toimii Taisto Oksanen. Hallituksen varsinaiset jäsenet vuonna 2019 ovat Leena Havukainen, Kirsikka Moring, Kristiina Repo, Ville Sandqvist, Ritva Siikala ja Sinikka Sokka. Varajäsenet ovat Kimmo Alakunnas ja Raija Vuorio. Yhdistyksen sihteerinä ja rahastonhoitajana toimii suunnittelupäällikkö Annika Fredriksson. 

Yhdistyksen hallitus kokoontuu noin kymmenen kertaa vuodessa.

Vuoden alumnit

Taideyliopisto valitsee vuosittain kolme Vuoden alumnia, yhden kustakin akatemiastaan. Teatterikorkeakoulussa ehdokkaiden valinnassa kuullaan alumniyhdistyksen jäsenistöä ja hallitusta: alumniyhdistyksen jäsenet voivat ehdottaa nimiä esittävien taiteiden Vuoden alumniksi.

  • 2019 muusikko Elina Mustonen, kuvataitelija ja tutkija Tuula Närhinen sekä valosuunnittelija, lavastaja ja esiintyjä Kalle Ropponen –  lue lisää vuoden 2019 alumneista
  • 2018 näyttelijä Sue Lemström – lue lisää vuoden 2018 alumnista
  • 2017 professori, puheen lehtori Malla Kuuranne
  • 2016 näyttelijä Taisto Reimaluoto 
  • 2015 koreografi Ervi Sirén
  • 2014 äänisuunnittelija Heidi Soidinsalo
  • 2013 ohjaaja Hanna Kirjavainen & teatterinjohtaja Miko Jaakkola
  • 2012 ohjaajat Milja Sarkola & Pauliina Feodoroff
  • 2011 näyttelijä Seela Sella

Alumniklubit

Teatterikorkeakoulun Alumnit ry järjestää säännöllisesti alumniklubeja, joissa ohjelmassa on keskustelua kiinnostavasta teemasta sekä seurustelua oman alan kollegoiden ja muun yleisön kanssa. Alumniklubit ovat maksuttomia ja avoimia myös muille kiinnostuneille.

Yhteystiedot

Teatterikorkeakoulun Alumnit ry – Föreningen Teaterhögskolans Alumner rf
Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu
PL 20, 00097 Taideyliopisto

Y-tunnus 2384928-5

Yhdistyksen pankkitili on Säästöpankki Nooassa. Lisätietoja rahastonhoitajalta.