Sibelius-Akatemian kuoro & Anna-Kaisa Liedes: Vesilinnun kansan lauluja 

Ihmisäänen ja laulun lähteillä

kuva: Outi Karikivi

Anna-Kaisa Liedes on joutunut peruuttamaan osallistumisensa periodille, jonka vuoksi konsertin ohjelma vaihtuu.

Uuden konsertin tiedot löydät täältä: https://www.uniarts.fi/tapahtumat/sibelius-akatemia-kuoro-tellu-turkka-vainamoinen-ja-luurankonainen/

Aiemmin ostetut liput käyvät uuteen konserttiin sellaisenaan.

Lippujen palautuksesta vastaa Ticketmaster Suomi.

Verkkokaupassa luottokorttia, PayPalia tai Klarnaa maksutapana käyttäneiden lipun ostajien ei tarvitse tehdä mitään. Lipun hinta palautetaan ostossa käytetylle maksutavalle automaattisesti.

Mikäli liput on maksettu verkkopankin, Ticketmaster Suomen laskulla, Ticketmasterin lahjakortilla tai ostettu lippukaupasta, pyydämme täyttämään alla olevan lomakkeen palautusta varten 23.3. mennessä.

Palautuslomake

Linnuilla on ollut erityinen asema suomalais-ugrilaisten kansojen mytologioissa ja lintumyytit ovatkin samankaltaisia Suomesta Uralille. Myytit kertovat, että maailma syntyi linnun munasta ja linnut olivat läsnä ihmisten elämänkierrossa sanansaattajia. Kansanrunoudessa naiset samaistetaan usein lintuihin, lintu oli myös ensimmäisenä mukana oluen teossa karjalais-suomalaisissa runolauluissa. Elämän loppuessa ihmisen sielun ajateltiin lentävän sielulintuna toiseen olotilaan. 

Suomalais-ugrilaisille kansoille on yhteistä kielisukulaisuus. Näitä kieliä puhuu maailmassa noin 23 miljoonaa ihmistä. Osa kielistä on jo sukupuuttoon kuollut tai on erityisen uhanalainen. 

Tämä konsertti tuo kuultaville kansalauluja mm./muun muassa Karjalasta, Suomesta, Inkeristä, Mordvasta, Udmurtiasta, Virosta ja Setumaalta. Osa lauluista lauletaan perinteisellä laulutyylillä, mutta mukana on myös sovitettuna ja sävellettynä materiaalia sekä improvisaatiota. 

Esiintyjät

  • Anna-Kaisa Liedes, projektin ohjaus, laulujen sovitus ja sävellys 
  • Sibelius-Akatemian kuoro 

Lisätiedot: Susanna Brandt, susanna.brandt@uniarts.fi 

Kansanmusiikkia Sibelius-Akatemiassa 40 vuotta!

Soitto, laulu ja tanssi kuuluvat kaikille! Kansanmusiikin taidetta, pedagogiikkaa ja tutkimusta tuovat vuoden aikana esiin niin aineryhmän opiskelijat, opettajat, alumnit kuin emerituksetkin. Seuraa juhlavuoden viestintää koulutusohjelman sosiaalisen median kanavista. Tervetuloa osallistumaan, kuuntelemaan, keskustelemaan ja juhlistamaan kansanmusiikin yliopistokoulutuksen merkkivuotta!

Ajankohta

1.4.2023 klo 18:00 – 19:00

Sijainti

Organo

Mannerheimintie 13a

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

6,50-18€

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet