Organo

Musiikkitalon Organo on suunniteltu erityisesti urkumusiikille. Salissa on kolmet, toisistaan poikkeavat urut.

Ainutlaatuinen urkuvalikoima antaa mahdollisuuden monipuoliseen urkumusiikin soittamiseen. Lisäksi salissa on loistavat tilat improvisaatioon, opettamiseen sekä konserttien järjestämiseen. Organo soveltuu myös vanhan musiikin esittämiseen. Salissa on irtotuolit ja tilaa noin 80-140 kuuntelijalle.

Salissa on kolmet urut: italialaiset urut noin vuodelta 1750, Forster & Andrews -urut vuodelta 1892 ja Verschueren-urut vuodelta 1994.

Jälkikaiunta on pitkähkö ja salissa on pyritty varsinkin bassotaajuuksien tasaiseen leviämiseen huonetilassa. Puiset urkuosat sekä virityksen herkkyys asettavat kosteus- ja lämpötilaolosuhteille hyvin tarkat rajat. Salin lämpötila pidetään noin 19,5 asteisena ja suhteellinen ilmankosteus 50%.

Organon varaaminen tapahtumaa varten

Musiikkitalon salien käytöstä ja vuokraamisesta vastaa Musiikkitalo. Voit pyytää tarjouksen Musiikkitalon sivujen kautta.

Tilat ja toiminta

Musiikkitalo
Töölön kampus

Osoite

Mannerheimintie 13a, 00100 Helsinki, Suomi

Esteettömyys

Organossa on kuulosilmukka. Pyörätuolilla on helppo tulla kuuntelemaan konserttia, sillä istuimia eivät ole kiinnitetty lattiaan. Saliin pääsee hissillä pääaulasta.

Sijainti kartalla