Sibelius-Akatemian kuoro & Tellu Turkka: Väinämöinen ja Luurankonainen

Tarinoita ja tunnelmia, ihmisäänen ilmaisuvoimaa!

Luurankonainen on vanha islantilainen satu, jonka Turkka kirjoitti kalevalamittaan. Samalla tarinan maisemaksi vaihtui suomalainen luonto ja miespääosaan Väinämöinen. Nuoren Väinämöisen kalareissu saa varsin erikoisen käänteen, kun koukkuun tarttuu kalan sijasta naisen luuranko. Väinämöinen soutaa äkkiä rantaan ja juoksee kotiinsa, mutta luuranko seuraa kolisten perässä. Säikähdyksestä selvittyään Väinämöinen alkaa selvitellä siimaan sotkeutuneita luita ja miettii, kuka tämä nainen on ollut, ja kuinka hän on päätynyt meren pohjaan. Yöllä Väinämöinen näkee ihanan unen rakastavaisista tanssimassa tulen tavalla ja itkee kaihoisasti unissaan. Mutta mitä tekee luurankonainen?

Säveltäjä Tellu Turkka on kerännyt ja tutkinut elämänsä aikana suuren määrän satuja ja säveltänyt niiden pohjalta useamman kuoroteoksen. Tässä konsertissa kuullaan Luurankonaisen tarina kokonaan ja lisäksi saadaan maistiaisia muutamasta muusta sävellyksestä. Näiden lisäksi kuullaan uusia, ennenkuulemattomia lauluja ja kuorolaisten yhdessä luomia äänimaisemia ja improvisaatioita.

Esiintyjät

  • Sibelius-Akatemian kuoro
  • Tellu Turkka, kuoronjohto

Lisätiedot: Susanna Brandt, susanna.brandt@uniarts.fi

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Ajankohta

1.4.2023 klo 18:00 – 19:00

Sijainti

Organo

Mannerheimintie 13a

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

6,50-18€

Osta liput

Muut tiedot


20 % ryhmäalennus (minimissään 10 henkilöä) saatavilla Musiikkitalolta, Ticketmasterin verkkokaupasta, lipunmyyntipisteistä sekä puhelinpalvelusta 0600 10 800 (2,00€ / min+pvm).

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet