Turvallisemman tilan ohjeet akateemisille tapahtumille

Kannustamme kaikkia akateemiseen keskusteluun, mutta pyydämme samalla kommentoimaan sisältöjä rakentavasti ja kunnioittavasti ja siten rakentamaan positiivista, rohkaisevaa ja turvallisempaa ilmapiiriä Taideyliopistossa. Tältä sivulta löydät muutamia perusohjeita, jotka on hyvä muistaa.

  • Taideyliopisto on sitoutunut edistämään tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta ja antirasismia. Ota tämä huomioon esittäessäsi kysymyksiä ja kommentteja. Ahdistelu, naisviha, seksismi, rasismi, ableismi, homo- ja transfobia, ulkonäön ja kehon arvostelu tai muut syrjinnän muodot eivät ole hyväksyttäviä. Puutumme parhaamme mukaan vahingolliseen käytökseen.
  • Kunnioita kaikkien fyysisiä ja psykologisia rajoja, yksityisyyttä ja pronomineja. Älä tee oletuksia kenenkään sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta, kansallisuudesta, uskonnosta, sosioekonomisesta taustasta tai muistakaan yksityisistä aiheista.
  • Meidän kaikkien on tärkeää muistaa ja pohtia kriittisesti omia etuoikeuksiamme ja ottaa ne huomioon, kun osallistumme keskusteluihin. Kuuntele muita ja kunnioita kaikkien tutkimusaiheita ja kokemuksia. Kannustamme kaikkia olemaan tietoisia tilasta, jonka olemme tottuneet ottamaan sosiaalisissa tilanteissa ja antamaan tilaa myös muille.
  • Tunnista tietämyksesi rajat varsinkin alueilla, jotka eivät kuulu asiantuntemukseesi tai joista sinulla ei ole kokemusta erityisesti tilanteissa, joissa kyse on arkaluontoisista aiheista.
  • Pyrimme kaikki jatkuvasti tulemaan paremmiksi ja empaattisemmiksi ihmisiksi ja teemme kaikki toisinaan virheitä. Jos saat kriittistä palautetta ongelmallisesta käytöksestä tai vahingoittavista kommenteista, pyydämme sinua ystävällisesti pohtimaan hetken palautetta ja mitä kenties voisit oppia siitä.
  • Me tapahtuman järjestäjät arvostamme palautettasi siitä, miten voimme parantaa tapahtumiamme tulevaisuudessa. Ole meihin yhteydessä matalalla kynnyksellä, jos sinulla on kommentteja tai kysymyksiä.
  • Näitä periaatteita noudatetaan myös Taideyliopiston opiskelijavalinnoissa.

Jos kohtaat ongelmallista käytöstä, ota yhteyttä tapahtuman järjestäjiin joko tapahtuman aikana tai sen jälkeen.

Nämä ohjeet perustuvat muun muassa The Feminist Culture Housen, The Museum of Impossible Formsin, Suomen YK-liiton ja yllä mainittujen Taideyliopiston Kuvataideakatemian opiskelijoiden laatimien turvallisempien tilojen periaatteisiin.