Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Kansanmusiikki, maisteri

Kasva kansanmusiikin monipuoliseksi asiantuntijaksi kansainvälisesti verkottuneessa alan johtavassa yksikössä.

Opiskelijat soittavat kansanmusiikkia

Miksi meille?

Meillä voit kasvaa kansanmusiikin monipuoliseksi asiantuntijaksi kansainvälisesti verkottuneessa alan johtavassa yksikössä. Koulutuksemme tarjoaa sinulle taiteelliset, tieteelliset ja pedagogiset valmiudet toimia monipuolisissa kansanmusiikin erityisasiantuntijatehtävissä sekä esiintyvänä taiteilijana kotimaassa ja kansainvälisesti.  

Meillä pääset sekä tutkimaan ja ylläpitämään historiallisia laulu- ja soittotyylejä, että luomaan uutta niiden pohjalta. Meiltä valmistuu itsenäisiä kansanmusiikin erityisasiantuntijoita ja moniosaajia taiteen ja kulttuurin kentälle, osaksi tämän päivän yhteisöjä ja yhteiskuntaa. 

Sisältö ja tavoitteet

Suoritettuasi maisterin tutkinnon hallitse syvällisesti historialliset ja uudet kansanmusiikin soitto- sekä laulutyylit. Osaat soveltaa niihin liittyvää kansanmusiikin estetiikan, historian ja tutkimuksen keskeistä käsitteistöä. Opintojen aikana opit hahmottamaan sujuvasti musiikkia korvakuulolta ja pääset kehittämään improvisaatiotaitojasi. Saat eväät itsenäiseen ja systemaattiseen työskentelyyn, kriittiseen ajatteluun, tiedonhankintaan ja argumentointiin. Opit muodostamaan oman taiteellisen näkemyksesi, jota reflektoimaan ja josta pystyt kertomaan suullisesti ja kirjallisesti. 

Sinulla on opintojesi aikana mahdollisuus valita opintojaksoja myös Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta.

Uusi opetussuunnitelma tulossa

Taideyliopistossa on käynnissä opetussuunnitelmatyöuudistus. Uusien opetussuunnitelmien mukainen opetus käynnistyy syyslukukauden alussa 2024. Huomioithan tämän tutustuessasi nykyiseen opintosuunnitelmaan.

Opettajat

Opettajamme ovat alansa parhaita asiantuntijoita. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi koulutusohjelmassa vierailee säännöllisesti kansainvälisiä huippuammattilaisia. 

Hakeminen

Taideyliopisto on yksi halutuimpia opiskelupaikkoja Suomessa. Tutustu aiempien vuosien hakijatilastoihin.

Tohtorikoulutus

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Tutustu opiskelun arkeen

Opintoihin kuuluu instrumenttiopintojen lisäksi runsaasti yhtyemusisointia. Suurin kokoonpano on Sibelius Akatemian Folk Big Band (FBB), joka on kansanmusiikin opiskelijoista ja opettajista koostuva 30–40 muusikon kansanmusiikkiorkesteri. Opiskelijana pääset osallistumaan FBB:n toimintaan. 

Kansanmusiikin koulutus julkaisee säännöllisesti äänitteitä, oppimateriaaleja ja opinnäytteitä, joihin voi tutustua Etno.net-sivustolla.

Tavoitetutkinto ja -aika

Musiikin maisteri (MuM)
2,5 vuotta

Yksikkö

Kansanmusiikin aineryhmä
Sibelius-Akatemia

Hakukielet

englanti (en), ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville, englanniksi opiskeleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Hakuaika

Seuraava hakuaika ilmoitetaan myöhemmin.

Vastuuopettaja

  • Sirpa Lahti

    Ainejohtaja, Kansanmusiikki, Sibelius-Akatemia
    Tuntiopettaja, Kansanmusiikki, Sibelius-Akatemia
    +358407384736
    sirpa.lahti@uniarts.fi

Kysy hakemisesta

siba.hakijapalvelut@uniarts.fi