Liity Taideyliopiston alumniyhteisöön

Pääset alumnietujen piiriin rekisteröitymällä yhteisön jäseneksi. Rekisteröityminen on ilmaista eikä velvoita mihinkään.

Näyttelijät kumartavat yleisölle isossa huoneessa.
Veikko Kähkönen

Alumnin määritelmä

Taideyliopiston alumneja ovat kaikki Kuvataideakatemian, Sibelius-Akatemian ja Teatterikorkeakoulun entiset tutkinto- ja vaihto-opiskelijat.​

Kuvataideakatemian alumneja ovat myös sitä edeltäneen Suomen Taideakatemian entiset opiskelijat. Teatterikorkeakoulun alumneja ovat myös sitä edeltäneiden Suomen Teatterikoulun ja Svenska Teaterskolan opiskelijat.

Rekisteröityminen alumniksi

Rekisteröitymällä alumniyhteisöön pääset seuraamaan Taideyliopiston toimintaa läheltä ja saat tietoa alumneille suunnatuista tilaisuuksista ja muusta toiminnasta. Rekisteröityminen on helppoa ja ilmaista (huom. Teatterikorkeakoulun alumnit ry:hyn liittyminen on maksutonta, mutta yhdistyksellä on vuosittainen jäsenmaksu).

Jäsenedut

Alumniyhteisön jäsenenä saat:

  • Neljä kertaa vuodessa ilmestyvän sähköisen alumniuutiskirjeen, joka sisältää tietoa koulutuksen kehittymisestä, opintojen jälkeisistä koulutusmahdollisuuksista sekä yliopistossa järjestettävistä tilaisuuksista ja tapahtumista
  • Kutsuja alumneille järjestettyihin tilaisuuksiin
  • Teatterikorkeakoulun ja Kuvataideakatemian julkaisuja alennuksella.

Akatemiakohtaiset etuudet:

  • Sibelius-Akatemian alumnit saavat alennuksen Musiikkitalon konserteista sanomalla lipputiskillä ”alumni”
  • Kuvataideakatemian alumnit saavat kutsuja näyttelyihin, luentoihin ja tilaisuuksiin
  • Teatterikorkeakoulun alumnit saavat alennuksen TeaKin esityslipuista ja kutsuja koulutusalakohtaisiin tilaisuuksiin ja tapahtumiin. Lisäksi kummeina toimivat alumnit saavat kutsuja kummi-iltoihin.

Tutustuthan myös Taideyliopiston kaikille avoimeen, ilmaiseen julkaisuarkisto Tajuun, joka sisältää väitöksiä, opinnäytetöitä, taiteellista tutkimusta, tieteellisten artikkeleiden rinnakkaistallenteita, julkaisusarjoja, oppimateriaaleja sekä digitoituja nuotteja, äänitteitä ja konserttitallenteita.

Taideyliopiston alumnitoiminta on monipuolista. Alumnit muun muassa vierailevat yliopistossa luennoitsijoina, käyvät kertomassa opiskelijoille opiskelustaan ja työurastaan, sekä toimivat kummeina ja mentoreina.