Hae Arts Management, society and creative entrepreneurship -maisteriohjelmaan avoimen yliopiston kautta

Voit hakea ohjelmaan suorittamalla tarvittavan määrän alan opintoja avoimessa yliopistossa.

Joukko Taideyliopiston opiskelijoita. Kuva: Veikko Kähkönen

Avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella voi hakea tutkinto-opiskelijaksi taidejohtamisen ja yrittäjyyden maisteriohjelmaan. Avoimessa yliopistossa suoritetut väyläopinnot hyväksiluetaan osaksi tutkintoa.

Mitä ovat väyläopinnot?

Väyläopinnoilla tarkoitetaan avoimessa yliopistossa suoritettuja opintoja, joiden perusteella voi hakea maisteriohjelmaan ja jotka luetaan hyväksi osaksi tutkintoa.

Väyläopintoja ovat:

Väyläopinnoiksi voit myös yhdistää opintojaksoja yllä olevista opintokokonaisuuksista vähintään 20 opintopisteen verran. Löydät ajankohtaiset väyläopinnot Avoimen kampuksen kurssikalenterista.

Tutustu kurssikalenteriin täällä.

Omien opintojesi suoritustilanteen voit tarkistaa osoitteesta  avoin@uniarts.fi. Opintosuoritukset ovat voimassa enintään kymmenen vuotta.

Hakeminen avoimen väylää pitkin

Taideyliopistoon haetaan korkeakoulujen yhteishaussa Opintopolku.fi:ssä. Vuoden 2022 hakuaika järjestettiin 5.-19.1.2022. Seuraava haku on vuonna 2024.

Arts Management, Society and Creative Entrepreneurship -maisteriohjelmaan valitaan joka toinen vuosi noin 8-15 opiskelijaa, joista avoimen yliopiston väylän kiintiö oli 2 opiskelijaa vuodelle 2022. Vuonna 2024 kiintiö on noin 3 opiskelijaa.

Suoritettujen väyläopintojen lisäksi hakijan tulee täyttää muut maisteriohjelman hakuehdot.

Arts Management, Society and Creative Entrepreneurship -​maisteriohjelma

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälisen Taidejohtamisen ja yrittäjyyden maisteriohjelma on uudistunut. Uuden koulutusohjelman ja pääaineen nimi on Arts Management, Society and Creative Entrepreneurship, ja koulutus johtaa taiteen maisterin tutkintoon. Avoimen yliopiston väyläopintoihin ja kevään 2022 hakuprosessiin uudistus ei vaikuta.

Lisätietoa

Lisätietoja avoimen yliopiston väylästä:  Juho Kaitajärvi-Tiekso, Suunnittelija, Avoimen kampuksen palvelut, juho.kaitajarvi-tiekso(at)uniarts.fi

Sibelius-Akatemian hakijapalvelut: siba.admissions(at)uniarts.fi