Tai­dey­li­opis­toon va­lit­tiin 322 uutta opis­ke­li­jaa

Taideyliopisto järjesti suuren osan valintakokeista sähköisesti koronapandemian vuoksi, jotta myös kansainvälisten hakijoiden osallistuminen valintakokeisiin pystyttiin turvaamaan. Lähivalintakokeita järjestettiin 10 hakukohteessa, ja niissä noudatettiin etukäteen laadittuja ja yliopiston valmiusryhmän hyväksymiä turvallisuussuunnitelmia.

Taideyliopiston opiskelijoita ulkona. Kuva: Veikko Kähkönen

Taideyliopiston uudet opiskelijat on valittu. Uusia perustutkinto-opiskelijoita valittiin 322, joista 35 Kuvataideakatemiaan, 198 Sibelius-Akatemiaan ja 89 Teatterikorkeakouluun. 

Perustutkintokoulutuksen hakukohteisiin tuli yhteensä 4679 hakemusta (hakijoita oli yhteensä 4062). Hakemuksista 801 oli Kuvataideakatemiaan, 1505 Sibelius-Akatemiaan ja 2373 Teatterikorkeakouluun. 

Kuvataideakatemiassa käynnistyy syksyllä uusi kolmivuotinen nykytaiteen historian ja teorian kandidaattiohjelma. Siihen haki 76 hakijaa, ja heistä hyväksyttiin opiskelijoiksi 10. 

Teatterikorkeakoulussa valittiin opiskelijoita uuteen kaksoistutkintona järjestettävään Comparative Dramaturgy and Performance Research -maisteriohjelmaan, jossa on mukana myös kolme ulkomaalaista yliopistoa: Goethe University Frankfurt, Oslo National Academy, Université Libre de Bruxelles sekä Université Paris Nanterre. Ohjelmaan oli 21 hakijaa, joista hyväksyttiin kolme.
 
Teatterikorkeakoulussa järjestettiin myös ensimmäistä kertaa valintakokeet Aalto-yliopistosta Taideyliopistoon siirtyneessä esittävien taiteiden lavastuksen koulutusohjelmassa. Viisivuotiseen koulutusohjelmaan hakijoita oli 59, joista hyväksyttiin neljä. Kaksivuotiseen maisterikoulutukseen hakijoita oli kahdeksan, joista hyväksyttiin kaksi.   

Sibelius-Akatemiassa valittiin ensimmäistä kertaa erillisen avoimen yliopiston väylän kautta opiskelijoita Arts Management, Society, and Creative Entrepreneurship -maisteriohjelmaan. Lisää tietoa väylästä on tällä avoimen väylän ohjesivulla.

Taideyliopisto kuuluu Suomen halutuimpiin opiskelupaikkoihin, sillä noin 7,9 % hakeneista tuli valituksi. Suosituimmat koulutusohjelmat olivat näyttelijäntaide, kuvataide, musiikkiteknologia sekä dramaturgia. 

Hakeneiden ja valittujen opiskelijoiden määrä vaihtelee eri vuosina, koska kaikkiin koulutusohjelmiin ei oteta vuosittain uusia opiskelijoita. 

Taideyliopistoon keväällä 2021 valitut opiskelijat 

Hakijatilastot löytyvät Hakijalle-sivultamme

Verkkosivujen listalla lukevat vain niiden valituiksi tulleiden nimet, jotka ovat antaneet luvan nimensä julkistamiseen. 

Lisätietoa valinnoista 

Hakijapalvelut 
hakijapalvelut@uniarts.fi