Professori Anne Kauppalan kattava ura kiteytyy juhlakirjaan

Antologia “Her Creative Process. Pathways to Music History and Performance.” kunnioittaa professori Anne Kauppalan uraauurtavaa musiikintutkimustyötä Suomessa ja kansainvälisesti.

Kauppalan kollegat, ystävät ja opiskelijat useista eri maista sekä yliopistoista ovat kirjoittaneet kokoelmaan kolmetoista artikkelia neljällä eri kielellä. Antologian teemat heijastavat Kauppalan monipuolisia ammatillisia kiinnostuksenkohteita ja ulottuvat feministisestä musiikkitieteestä ooppera- ja taiteelliseen tutkimukseen sekä henkilökohtaisiin muisteluihin.  

Juhlakirjan ovat toimittaneet Johanna Talasniemi, Ulla-Britta Broman-Kananen ja Nuppu Koivisto-Kaasik. Sen teemoina ovat muun muassa luovat naiset oopperanäyttämöllä, musiikinhistorian uudelleentulkinnat sekä kasvukertomukset ja urapolut. 

Professori Anne Kauppalaa voidaan kuvata musiikintutkimuksen moniottelijana ja arvostettuna asiantuntijana. Hänen monipuolinen tutkimuksensa kattaa muun muassa musiikkisemiotiikan, musiikin naistutkimuksen, oopperan (erityisesti Richard Wagnerin musiikin) sekä suomalaisen nykymusiikin. Kauppalan merkittävä panos musiikintutkimukseen näkyy hänen laajassa kokemuksessaan sekä tutkijana että opettajana. Hänen työnsä eri musiikin osa-alueilla, muun muassa naistutkimuksessa ja suomalaisen oopperan historian tutkimuksessa, ovat avanneet uusia näkökulmia ja rikastuttaneet alaa, sen koulutusta ja tutkimusta merkittävästi. Tällä hetkellä Kauppala työskentelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa esittävän säveltaiteen tutkimuksen professorina sekä Taideyliopiston Historiafoorumin johtajana. 

Tutustu muihin viimeaikaisiin julkaisuihimme