Livekonsertit palaavat lavoille

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian syksyn ohjelmisto tarjoaa musiikin ystävälle konserttielämyksiä elektronisesta klassiseen musiikkiin.

Loppuvuoden kohokohtina nähdään oopperat Così fan tutte ja Albert Herring, maailmanluokan harpisti Emmanuel Ceyssonin ensi-esiintyminen Musiikkitalossa ja kapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen kansainvälisen LEAD!-projektin päätöskonsertti. Konsertit järjestetään pääosin Musiikkitalossa ja Sibelius-Akatemian historiallisessa R-talossa.

Turvallisen konserttikokemuksen tarjoaminen on meille tärkeää ja huomioimme sen muun muassa turvavälein. Tästä johtuen konsertteihin on normaalia vähemmän lippuja saatavilla.

Oopperaan!

Tänä syksynä oopperaesityksistä nautitaan kahteen kertaan. Ensimmäisenä vuorossa on koomisen oopperan klassikkoteos Così fan tutte 8.–9.9. Marraskuussa nähdään Benjamin Brittenin kolminäytöksinen koominen ooppera Albert Herring. Oopperat vievät katsojan ihmissuhdekiemuroiden, pukuloiston ja suurien tunteiden maailmaan.

Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksen opiskelijat esiintyvät opintojensa aikana neljässä täysimittaisessa produktiossa ja yhdessä pianistin kanssa esitettävässä dramatisoidussa konsertissa. Oopperakoulutuksen suositut produktiot toteutetaan yhteistyössä kotimaisten ja ulkomaisten oopperan ja näyttämötaiteen ammattilaisten kanssa.

Tutustu esityksiin ja varaa lippusi

Let’s Lead

LEAD! The Orchestra Project on kapellimestari Jukka-Pekka Sarasteen luotsaama kansainvälinen hanke, jossa nuoret orkesterisoittajat pääsevät musiikkimaailman ammattilaisten mentoroimina kehittämään johtamis- ja kommunikointitaitojaan. Hanke toteutetaan sveitsiläisen Haute école de musique Genèven, singaporelaisen Yong Siew Toh Conservatory of Musicin ja Sibelius-Akatemian yhteistyönä, joka huipentuu Let’s Lead -sinfoniaorkesterin konserttiin Musiikkitalossa 2.11.

Maailmanluokan harppumusiikkia

Vierailijaopettajamme, huippuharpisti Emmanuel Ceysson konsertoi ensimmäistä kertaa Musiikkitalossa 29.11. Ceysson heittää instrumenttiinsa yhdistetyt kliseet romukoppaan ja lumoaa kuulijansa energisellä soitollaan, joka esittelee harpun sointivärit kaikessa loistokkuudessaan.

Ceysson aloittaa syyskuussa 2020 harpistina Los Angelesin filharmonisessa orkesterissa. Ennen kiinnitystään Los Angelesiin hän toimi New Yorkin Metropolitan Opera Orchestran harpun äänenjohtajana. Ceyssonin opetusvierailu ja konsertti ovat osa Sibelius-Akatemian kansainvälistä vierailijaohjelmaa.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat esiintyvät vuosittain yli 700 konsertissa. Kansainvälisesti arvostetun akatemian konsertit ovat tärkeä osa opintoja ja avaavat samalla näyteikkunan tulevaisuuden huippuartistien työskentelyyn ja tarjoavat unohtumattomia taide-elämyksiä.

Sibelius-Akatemia on tänä päivänä noin 1500 opiskelijan ja 500 opettajan ja asiantuntijan luova ja kansainvälinen yhteisö. Se kuuluu Euroopan suurimpiin musiikkiakatemioihin ja se on arvioitu yliopistovertailussa yhdeksi maailman parhaista esittävien taiteiden korkeakouluista.

Tervetuloa konsertteihin – anna taiteen koskettaa.