Alumniresidenssihaku Skotlantiin ja New Yorkiin on auki

Kuvataideakatemiasta valmistuneet maisterit voivat hakea International Studio & Curatorial Program tai Ecologies in the Making: Sculpting Futures -residensseihin 13.10.-13.11.2022.

Anssi Pulkkinen ISCPn residenssissä
Anssi Pulkkinen ISCPn residenssissä 2022.

Kuvataideakatemian alumneille suunnatut 3–11 kuukauden residenssiohjelmat tukevat kuvataiteilijoiden maisteritutkinnon jälkeisiä jatko-opintoja korkeatasoisissa residenssikeskuksissa. 

Kuvataideakatemian residenssikumppanit ovat 

  • Jan van Eyck Academie, Maastricht
  • International Studio & Curatorial Program, New York
  • Liaison of Independent Filmmakers of Toronto, Kanada
  • SPACE, Lontoo
  • Cove Park ja Scottish Sculpture Workshop, Skotlanti

Lisäksi on varattu mahdollisuus tukea kahden vuoden stipendillä Kuvataideakatemiasta valmistunutta taiteilijaa, mikäli hän tulee valituksi Rijksakademie van Beldeende Kunstenissa residenssiohjelmaan.

Kaksi alumnistipendiä on nyt avoinna haettavaksi: neljän kuukauden stipendi residenssiin Skotlannin Cove Parkissa ja Scottish Sculpture Workshopissa 2023, sekä kuuden kuukauden stipendi residenssiin ISCPssä, New Yorkissa 2024.

Alumniresidenssit ovat osa Taideyliopiston Kuvataideakatemian ja Saastamoisen säätiön yhteistyöhanketta, joka rakentaa dialogia taiteen opetuksen ja kansainvälisen taidekentän välille. Lue lisää Kuvataiteen kansainväliset verkostot -hankkeesta

Ecologies in the Making: Sculpting Futures (Skotlanti)

Vuonna 2021 Taideyliopiston Kuvataideakatemia avasi yhteistyössä Cove Parkin ja Scottish Sculpture Workshopin (SSW) kanssa uuden, Saastamoisen säätiön kumppanuushankkeeseen sisältyvän taiteilijaresidenssiohjelman Skotlannissa. Ohjelma nimeltään Ecologies in the Making: Sculpting Futures keskittyy praktiikan käytänteisiin ilmastokriisin aikana. Ohjelmaan voivat hakea taiteilijat, jotka jo käsittelevät tekemisen ekologiaa tai jotka kriittisen posthumanismin näkökulmasta haluavat rakentaa suhteita lämpenevässä maailmassamme. Tavoitteena on tukea kuvataiteilijoita taiteellisen työnsä ekologisten menetelmien ja kontekstien tutkimisessa sekä kehittämisessä. 

Ohjelmaan voivat hakea kuvanveiston menetelmien tai materiaalisten prosessien kanssa työskentelevät Kuvataideakatemiasta maisteriksi tai tohtoriksi valmistuneet. Hakemuksen voi jättää uransa missä vaiheessa tahansa oleva alumni. Taiteilijaresidenssi on jaettu kahteen osaan, mikä mahdollistaa kaksi erillistä kehittämisaluetta: residenssin ensimmäinen kahden kuukauden osuus toteutetaan Cove Parkissa Argyll and Butessa ja toinen kahden kuukauden osuus toteutetaan Scottish Sculpture Workshopissa Aberdeenshiressä.

Kuvataiteilija Iisa Lepistö töyskentelee tietokoneella ison ikkunan äärellä Cove Parkissa elokuussa 2022.
Kuvataiteilija Iisa Lepistö Cove Parkissa elokuussa 2022. Valokuva: Alan Dimmick.

ISCP – International Studio & Curatorial Program (New York)

The International Studio & Curatorial Program (ISCP) tukee taiteilijoiden ja kuraattorien luovaa kehitystä edistäen vaihtoa residenssien ja julkisten ohjelmien kautta. ISCP sijaitsee entisessä tehtaassa Brooklynissa, ja siihen kuuluu 35 valoisaa työstudiota ja kaksi galleriaa. ISCP on New Yorkin kattavin kansainvälinen visuaalisen taiteen residenssiohjelma, joka perustettiin vuonna 1994. ISCP järjestää näyttelyitä, tapahtumia ja offsite-projekteja, jotka ovat maksuttomia ​​ja avoimia kaikille, ylläpitäen eloisaa nykytaiteen toimijoiden ja monipuolisen yleisön yhteisöä.

Yli 1 800 taiteilijaa ja kuraattoria yli 90 maasta on toiminut ISCP:n residenssissä. ISCP:n asukkaita rohkaistaan ​​hyödyntämään talon sisäistä taiteilija- ja kuraattoriyhteisöä, joka tarjoaa korvaamattomia kansainvälisiä yhteyksiä, ammatillisia keskusteluja ja kritiikkiä. Ohjelman aikana kaikki asukkaat kutsutaan osallistumaan useisiin aktiviteetteihin ISCP:ssä ja sen ulkopuolella, mukaan lukien neljä ohjelman ydintoimintoa: Visiting Critics, Field Trips, Artists at Work ja Open Studios.

ISCP:n alumniresidenssiin voivat hakea kaikenikäiset Kuvataideakatemiasta valmistuneet taiteilijat, joilla on vähintään 5 vuoden työkokemus. Kuuden kuukauden residenssijakso alkaa tammikuussa 2024.

Aiheeseen liittyvää