Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Rehtori Hildén: Vakavia väitteitä Taideyliopiston rekrytointikäytännöistä selvitetään

On tärkeää, että nyt yliopistona arvioimme meihin kohdistetut syytteet avoimen rehellisesti ja korjaamme tarvittaessa toimintaamme, Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén sanoo.

Tieteessä tapahtuu -lehti julkaisi torstaina 14.9. dosentti Taina Saarikiven kolumnin, jossa esitetään vakavia väitteitä epäselvyyksistä äänisuunnittelun professorin rekrytointiprosessissa sekä kriittisiä näkökulmia Taideyliopistoa ja sen tutkimusta kohtaan.

Olemme kehittäneet ja yhtenäistäneet eri akatemioidemme rekrytointiprosesseja vuodesta 2018 alkaen. On tärkeää, että nyt yliopistona arvioimme Saarikiven meihin kohdistamat syytteet avoimen rehellisesti ja korjaamme tarvittaessa toimintaamme.

Kirjoitus nostaa myös esille kysymyksiä tieteen asemasta yliopistossamme ja siitä, miten eettiset periaatteet näkyvät käytännön toimissamme. Nuorena ja taiteen traditioon vahvasti pohjaavana yliopistona nämä kysymykset ovat meille elintärkeitä. Toivon, että kirjoituksessa esille nostetut väitteet aktivoivat sisäistä keskustelua yliopistomme kehittämisestä. Siksi järjestämme myöhemmin syksyllä taideyliopistolaisille tilaisuuden, jossa on mahdollisuus keskustella, esittää kysymyksiä ja kuulla havainnoista, joita voimme käyttää hyväksi muun muassa rekrytointikäytäntöjemme kehittämisessä.

Tutkimuksesta vastaava vararehtorimme Jaana Erkkilä-Hill on tänään julkaissut verkkosivustollamme puheenvuoron Keskustelu tutkimuksesta kannustaa meitä yhä parempiin tuloksiin, jossa vastataan Saarikiven Taideyliopiston tutkimukseen kohdistuneeseen kritiikkiin.

Kaarlo Hildén
Taideyliopiston rehtori