Teatterikorkeakoulun valintakokeet ja arviointikriteerit

Valintakokeet

Hakuajan päättymisen jälkeen hakijoiden hakukelpoisuus ja ennakkotehtävät arvioidaan. Saat tiedon jatkoon pääsystä ja kutsun toiseen vaiheeseen sähköpostitse. Vastaavasti saat tiedon, mikäli et hakukelpoisuuden tai ennakkotehtävien perusteella ole jatkossa.

Teatterikorkeakoulun valintakokeet järjestetään sekä etänä että Helsingissä Teatterikorkeakoulun tiloissa osoitteessa Haapaniemenkatu 6.

Valintakokeet ovat monivaiheiset. Jokaisen vaiheen jälkeen osa hakijoista valitaan seuraavaan vaiheeseen. Saat jatkoonpääsystä tiedon sähköpostitse.

Eri koulutusohjelmien valinnat järjestetään osin samanaikaisesti. Jos haet useampaan hakukohteeseen ja koeajat menevät päällekkäin, sinun on valittava minkä koulutusohjelman valintakokeisiin osallistut.

Hakijamääristä riippuen valintoja ei välttämättä järjestetä kaikkina koulutusohjelmien ennakkoon ilmoittamina valintakoepäivinä.

Sinun tulee pyydettäessä todistaa henkilöllisyytesi valintakokeissa.

Päihteiden vaikutuksen alaisena oleva hakija voidaan poistaa valintakokeesta.

Vakuutusturva

Hakijat osallistuvat valintakokeisiin omalla vastuulla. Teatterikorkeakoulu ei vastaa hakijoiden tapaturmista eikä henkilökohtaisesta omaisuudesta.

Valintakokeen arviointi

Valintakoesuorituksesi arvioi Teatterikorkeakoulun opetusneuvoston nimeämä valintaraati valintakriteerien ja ennalta sovittujen periaatteiden mukaan.

Arviointikriteerit löydät ohjelmakohtaisista hakuohjeista. Tehtävien arvioinnissa valintaraadit käyttävät tehtävästä riippuen esimerkiksi pisteytystä tai keskustelua. Hakijoiden kokonaissuoritusta valintakokeissa verrataan suhteessa muihin hakijoihin. Edellisten vuosien valintakoesuorituksia ei huomioida kuluvalla hakukierroksella.

Valintakokeiden palautekäytännöt ohjeistetaan hakukohdekohtaisesti.