Tuultenpesä: Vindstilla

Tuultenpesä on suomalais-ruotsalainen kansanpuhaltimiin erikoistunut kokoonpano, joka sai alkunsa suomalaisen Wind on Windin ja ruotsalaisen Zephyrin yhteistyöhankkeena keväällä 2016.

Jimmy Träskelin

Yhtyeen sointi syntyy kymmenien erilaisten huilujen ja pillien karheankauniista sävyistä. Yhteissoitto on välillä meditatiivisen kelluvaa, keinuvaa ja hengittävää, välillä transsinomaisesti sykkivää ja pyörteilevää. Toistuvat rytmikuviot, modaaliset teemat ja sovitusten kerroksellisuus synnyttävät uusia sävyjä ja sointikenttiä.

Monet Tuultenpesän sovituksista ovat syntyneet koko ryhmän yhteistyönä. Tässä prosessissa improvisaatio on ollut keskeinen työkalu, ja sillä on oma tärkeä sijansa myös konserteissa. Yhtyeen musiikin juuret ovat vahvasti kansanperinteessä: pohjoismaisissa ja itämerensuomalaisissa tanssisävelmissä, paimensoitteissa ja lauluissa. Perinnesävelmien ohella kuullaan myös yhtyeen jäsenten omia sävellyksiä, ja useissa kappaleissa huilut säestävät laulua.

Yhtyeen konsertit eri festivaaleilla Suomessa, Ruotsissa ja Saksassa ovat olleet elämyksiä kuulijoille. Heitä ovat puhutelleet muun muassa musiikin kauneus, esiintyjien villi kahjous, iloittelu ja heittäytyminen. Ääniä Records julkaisee Tuultenpesän ensilevyn Vindstilla keväällä 2022.

Esiintyjät

  • Kristiina Ilmonen
  • Leena Laitinen
  • Mimmi Laaksonen
  • Göran Månsson
  • Kirsi Ojala
  • Jonas Simonson, puhaltimet ja laulu

Lisätietoja: Tiina Halonen

Musiikkia, sitä vähän tuoreempaa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat esiintyvät vuosittain yli 700 konsertissa. Kansainvälisesti arvostetun akatemian konsertit avaavat näyteikkunan tulevaisuuden huippuartistien työskentelyyn ja tarjoavat unohtumattomia taide-elämyksiä.

Ajankohta

24.3.2022 klo 19:00 – 20:15

Sijainti

Black Box

Mannerheimintie 13

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

6,50–18 €

Osta liput

Muut tiedot


Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet