Si­ba­fest: NYKY En­semble ja Ke­kä­läi­nen & Com­pa­ny – If I Would Lose My Voice

NYKY Ensemblen ja Kekäläinen & Companyn yhteisesityksessä esitetään näyttämöteos If I Would Lose My Voice ja Sciarrinon kamarimusiikkiteoksia.

Sibelius-Akatemian NYKY Ensemblen ja Kekäläinen & Companyn yhteistyöesityksessä esitetään Sanna Kekäläisen näyttämöteos If I Would Lose My Voice versiona, jossa kuullaan valikoima Salvatore Sciarrinon kamarimusiikkiteoksia NYKY Ensemblen soittamana.

If I Would Lose My Voice havainnoi ihmisen vaikutusta maapallon muutokseen. Teos tarjoaa ajatuksia herättävän näkemyksen nykymaailman tilaan ja siihen, kuinka ihmisen toiminta on muuttamassa luontoa enemmän kuin koskaan aiemmin.

Salvatore Sciarrinon kamarimusiikkiteokset kutsuvat keskittymään hauraisiin soinnin ja hiljaisuuden välillä oleviin maailmoihin ja musiikin soinnin sisäiseen, psykologiseen dramaturgiaan.

Esiintyjät

 • Sanna Kekäläinen, käsikirjoitus, teksti, ohjaus ja koreografia
 • Janne Marja-aho, Eero Vesterinen ja Sanna Kekäläinen, esiintyjät
 • NYKY Ensemble, musiikki

Työryhmän jäsenet       

 • Lauri Sirén, valosuunnittelu
 • Jaakko Kulomaa, äänisuunnitelu
 • Hanna Kinnunen, musiikin valmennus

Ohjelma

 • Sanna Kekäläinen: If I Would Lose My Voice
 • Salvatore Sciarrinon kamarimusiikkiteoksia:
 • Lo spazio inverso
 • Raffigurar Narciso al fonte
 • Esplorazione del bianco
 • Muro d’orizzonte
 • Melencolia I

Lisätietoja: Janne Kivistö

Kekäläinen & Company

Sanna Kekäläinen on suomalaisen nykytanssin kiistaton pioneeri ja Kekäläinen & Companyn perustaja. Sanna on luonut yli 70 näyttämöteosta, joita on esitetty niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Uransa aikana Sanna on työskennellyt koreografina ja tanssijana monissa teattereissa ja nykytanssiryhmissä sekä tehnyt innovatiivista yhteistyötä useiden alojen taiteilijoiden kanssa. 

Teoksessaan If I Would Lose My Voice Sanna laajentaa autofiktiivistä, sukupuolipolitiikkaa tutkivaa kerronnastaansa kohti uudenlaista fiktionaalista todellisuutta. Taiteilijana Sannaa on kuvattu feministisen eksistenssin promoottorina, provokaattorina, ongelmanasettelijana, tarkkailijana ja runoilijana. Hänen työnsä laajentaa esitystapahtuman kokemusta yhdistämällä ainutlaatuista liikekieltä filosofiaan, sukupuolen tutkimukseen, tekstiin sekä konseptuaaliseen ajatteluun feministisestä näkökulmasta.

Vuonna 1996 perustetun Kekäläinen & Companyn missio on edistää tanssitaidetta älyllisenä taidemuotona, jolla on valtava poeettinen ja poliittinen potentiaali.

NYKY Ensemble

NYKY Ensemble on vuonna 2009 perustettu Taideyliopiston Sibelius-Akatemian nykymusiikkiyhtye, jonka taiteellisena johtajana toimii professori Tuija Hakkila. Säännöllisesti konsertoiva yhtye toimii foorumina nykymusiikin projekteille ja tutustuttaa opiskelijoita nykymusiikin suuntauksiin.

Sibafest – Recovery Tour

Kahdenkymmenen konsertin kiertue tuo livemusiikkia pandemian jättämään puutostilaan monessa genressä. Kiertue alkaa Helsingin Musiikkitalolta 17.1.2022 ja jatkuu kevään ajan Helsingissä, Järvenpäässä, Seinäjoella ja Kuopiossa 5.5.2022 asti. Lavoille nousevat Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijat. Yhdeksättä kertaa järjestettävä Sibafest on Taideyliopiston Sibelius-Akatemian joka toinen vuosi järjestettävä päätapahtuma, joka esittelee Sibelius-Akatemian kansainvälisesti korkeatasoista konserttitoimintaa. Sibafestin lavoille nousevat Sibelius-Akatemian opiskelijat ja opettajat. Edellinen vuonna 2020 järjestetty Sibafest keräsi yhteensä yli 8 000 kuulijaa.

Ajankohta

27.4.2022 klo 19:00 – 20:30
28.4.2022 klo 19:00 – 20:30

Sijainti

Sonore

Mannerheimintie 13a

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

11,50–23 €

Osta liput

Muut tiedot


Haluamme luoda turvallisen tapahtumaelämyksen myös koronan aikana. Tutustu tästä turvaohjeisiin ennen tapahtumaan saapumista.

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet