Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Mä oon kuitenki lapsi

Funny Phases -työryhmä esittää kokemuksia 10-13-vuotiaiden lapsuudesta 2020-luvun Helsingissä.

Nora Rinne

”Pienempänä oli leikkiminen ja kaikkea tuollaista, ei ollut hirveästi huolia eikä mitään, mutta kyllä tääkin ikä ihan sellaista niinku OK on.” (12)

”Olinkohan mä neljävuotias —, mä muistan sen tosi hyvin. Se oli ilta, mä olin sängyssä, mä olin menossa nukkumaan – me asuttiin vielä vanhassa kodissa – ja tota, niin, mä totesin mammalle, et mä oikeesti haluun olla tyttö, mikä mä olin. Oon aina ollu.” (10)

”Kun Suomi halus liittyy Natoon, tuli aikamoinen riski, että Venäjäpä hyökkää Suomeen. Mutta se homma oli, että kun Venäjä on aika suuri vihollinen Amerikalle, ja kun Amerikka esimerkiksi, ja UK, lupas Suomelle suojauksen, niin ei siitä sodast ois voinu tulla mitään. Ja kun miettii, että mitä nytten Venäjälle on oikein tapahtunut Ukrainassa, niin aika huono, koska niillä on aika huono tilanne kyl siellä.” (10)

”Mut sitten se tuntui vähän hassulta, kun iskä sano että se on odottanut että mä otan yhteyttä. Niin musta tuntuu että se on vähän silleen, että miksi se on odottanut että mä otan siihen yhteyttä kun mä oon kuitenkin lapsi ja se on mut ite jättäny?” (13)

Esityksen tekstit perustuvat 10-13-vuotiaiden lasten haastatteluihin ja kaikki esiintyjät ovat myös saman ikäryhmän lapsia.

Lasten elämässä ei kaikki ole helppoa, joten vaikeitakin aiheita tulee esityksessä esiin. Nämä aiheet liittyvät esimerkiksi transfobiaan, vakavaan sairauteen, vanhemman poissaoloon ja vähävaraisuuteen. Teemat tulevat esiin lasten omin sanoin, samanikäisen lapsinäyttelijän esittäminä. Jos haluat saada tarkempaa sisältötietoa ennalta, voit olla yhteydessä Noraan: nora.rinne@uniarts.fi.

Esityksen aikana liikutaan, ja se tapahtuu Teatterikorkeakoulun Torilla ja Studio 4:ssä. Esitys soveltuu parhaiten 7–90-vuotiaille. Esitykseen voi osallistua pyörätuolilla. Esitystä kuunnellaan kuulokkein. Keskittymistä vaativa kuuntelu saattaa olla liikaa aivan nuorimmille, mutta kaiken ikäiset ovat tervetulleita.

Työryhmä

  • Konsepti, ohjaus, videot ja taiteellinen tutkimus: Nora Rinne (Esittävien taiteiden tutkimuskeskus Tutke, tutkimuksen taiteellinen osa)
  • Äänisuunnittelu ja tekninen toteutus: Markus Heino (vierailija)
  • Esiintyjät: Funny Phases -esiintyjäryhmä koostuu 10-14-vuotiaista lapsista: Emelie Demirdjian, Tyyne Haapkylä, Felix Jokela, Astrid Lahti, Maija Malkavaara, Saana Pasula, Iivo Puikkonen, Siiri Rämö, ja Silvi Traina
  • Videolla esiintyy lisäksi joukko 12–13-vuotiaita

Lisätietoa koskien esityksiä ti 16.5. ja la 20.5.

  • Ti 16.5. esitys dokumentoidaan.
  • La 20.5. esitys striimataan ei julkiseen käyttöön.
  • Yleisö saattaa näkyä tallenteissa ja live streamissa.

Esitystapahtuman kokonaiskesto on noin 1,5 tuntia.

Teosta ovat tukeneet Koneen säätiö ja Taiteen edistämiskeskus.

Ajankohta

12.5.2023 klo 17:30

13.5.2023 klo 15:00

16.5.2023 klo 17:30

19.5.2023 klo 17:30

20.5.2023 klo 15:00

Sijainti

Kookos

Haapaniemenkatu 6

00530 Helsinki

Tori

Studio 4

Liput

Ennakkoon 15€/7€/4€ 

Ovelta 17€/9€/6€ 

Lipunmyynti alkaa 11.4.2023

Liput

Muut tiedot


Ryhmävaraustiedustelut tämän linkin kautta. Esteettömyys: Halutessasi varata pyörätuolipaikan ole erikseen yhteydessä sähköpostitse teak.lipunmyynti@uniarts.fi 

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet