Hurraa! Vietämme 10-vuotisjuhlaa vuonna 2023! Juhlavuoden aikana keskitymme katsomaan tulevaisuuteen.

Metsähallitus-yhteistyö

Taideyliopiston ja Metsähallituksen vuonna 2017 käynnistämä yhteistyö tuo yleisölle avoimia taide-esityksiä Vallisaareen.

Maisemakuva Vallisaaresta
Ninaras / Creative Commons
Luontomaisema. Ihmisiä sillalla.
Jukka-Pekka Ronkainen / Metsähallitus

Esittely

Taideyliopiston Teatterikorkeakoulu ja Metsähallitus käynnistivät yhteistyön vuonna 2017 Metsähallituksen luonto- ja kulttuurikohteiden elävöittämiseksi. Yhteistyö laajeni pian kattamaan koko Taideyliopiston: Sibelius-Akatemian, Kuvataideakatemian ja Teatterikorkeakoulun.

Taide-esityksiä Vallisaareen

Olennainen osa yhteistyötä ovat yleisölle avoimet taide-esitykset ja yhteistyön pääkohteena toimii Helsingin Vallisaari. Ensimmäisiä Vallisaaressa toteutettuja projekteja oli toukokuussa 2018 järjestetty Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun ja Helsingin yliopiston yhteinen kurssi “Think Like a Forest”, joka tarkasteli taiteen ja tieteen synergioita. Syksyllä 2018 toteutettiin ohjaajaopiskelija Maia Häklin “Tsernobylistä nousee rukous” -esityskokonaisuus, jonka työryhmässä oli mukana opiskelijoita kaikista Taideyliopiston akatemioista. Myös “Ecology and Contemporary Performance” -maisteriohjelman opiskelijoiden taiteelliset opinnäytteet saivat Vallisaaressa ensi-iltansa samana vuonna. Näiden lisäksi Vallisaaressa on toteutettu useita kursseja, joiden opetuksessa ja tutkimuksessa on hyödynnetty saaren ainutlaatuista ympäristöä.

Kuninkaansaari

Kesällä 2020 toiminta laajenee Vallisaaren vieressä olevaan Kuninkaansaareen, jonne Taideyliopisto toteuttaa Saari 2020 -nimisen taideohjelmakokonaisuuden.

Hankkeen yhteystiedot

Hankkeen nimi

Metsähallitus-yhteistyö

Ajankohta

01/2017