Kansainvälinen orkesterikoulutuksen kehittämishanke

Sibelius-Akatemia ja Royal Conservatoire of Scotland kehittävät yhteistyössä orkesterikoulutustaan.

Esittely

Taideyliopiston Sibelius-Akatemia ja Royal Conservatoire of Scotland (Glasgow, UK) käynnistivät syksyllä 2021 yhteistyöprojektin, jonka tarkoituksena on tarjota opiskelijoille monipuolisia kansainvälisiä oppimiskokemuksia, kehittää oppilaitosten pysyvää strategista kumppanuutta sekä tuoda näkyvyyttä suomalaiselle taiteen koulutukselle ja vahvalle musiikkikulttuurille.

Käytännössä yhteistyö tarkoittaa opettaja- ja opiskelijavierailuja. Esimerkiksi 2022 ja 2023 Sibelius-Akatemian kapellimestariopiskelijat pääsevät johtamaan Skotlannin kuninkaallista sinfoniaorkesteria. Syksyllä 2022 kaksitoista vaskipuhaltajaa Royal Conservatoire of Scotlandista osallistui Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin harjoituksiin ja konserttiin. Vastavuoroisesti joukko Sibelius-Akatemian opiskelijoita suuntaa keväällä 2023 osallistumaan vastaavanlaiseen opintojaksoon Glasgow ́ssa.

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälistä orkesteriprojektia tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö, joka tukee korkeatasoista kansainvälistä tutkimusta sekä taidetta ja kulttuuria. Säätiö muun muassa myöntää apurahoja, palkintoja ja tukia sekä tukee tutkimusprojekteja alan laitoksissa Suomessa ja ulkomailla.

Sibelius Academy Symphony Orches­tra: Czech Republic between East and West

Blogikirjoituksia yhteistyöstä

Hankkeen yhteystiedot

Hankkeen nimi

International Orchestra Education

Ajankohta

09/2022

Rahoittaja

Jane ja Aatos Erkon säätiö

Yhteistyökumppanit

Royal Conservatoire of Scotland

Yhteyshenkilöt

  • Nina Lackman

    Päällikkö, Orkesteritoiminta, Sibelius-Akatemia
    +358469220647
    nina.lackman@uniarts.fi