Urut pääinstrumenttina

Tule opiskelemaan urkuriksi huippuopettajien johdolla ainutlaatuiseen kansainväliseen ympäristöön.

Kädet soittavat urkuja

Miksi meille?

Tule opiskelemaan yhteen maailman parhaista esittävien taiteiden yliopistoista. Urkujensoiton pääaineopinnoissa keskitytään esiintymiseen, improvisaatioon ja urkupedagogiikkaan. Urkujen pääaineopinnot järjestävä kirkkomusiikin aineryhmä on tiivis ja lämmin yhteisö, jossa opiskelee yli 160 opiskelijaa. 

Koulutuksen sisältö ja tavoite

Urkujensoiton pääaineopiskelijana perehdyt kandidaattivaiheessa urkujensoittoon, urkuimprovisointiin, continuosoittoon sekä klavikordin rakenteeseen ja historiaan. Lisäksi opintoihisi sisältyy yhteissoittoa ja klaveerinhallintaa. Tukiaineina opiskelet urkujen historiaa ja urkupedagogiikkaa. Kandidaattivaiheessa valmistat urkujensoiton suoritusvaatimusten mukaisen B-tason tutkinnon ohjelmiston. Klaveeriopinnoissasi etenet pianon, cembalon tai klavikordin soitossa vähintään tasolla C.

Maisterivaiheessa syvennät osaamistasi urkujensoitossa, urkupedagogiikassa ja urkuimprovisoinnissa ja valmistat A-tason vaatimusten mukaisen ohjelmiston.

Laadukkaat instrumentit opiskelijoiden käytössä

Urkujensoiton pääaineopiskelijana sinulla on käytössäsi Helsingin Musiikkitalon Organo-salin kolmet eri aikakausia edustavat urut. Lisäksi opiskelukäytössä ovat lukuisat urut Nervanderinkadun toimipisteessä. Opetusta järjestetään myös pääkaupunkiseudun kirkoissa.

Opettajat

Opettajamme ovat Suomen johtavia asiantuntijoita, joilla on laaja kansainvälinen kokemus. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi koulutusohjelmassa opettaa säännöllisesti vierailevia urkutaiteilijoita ja pedagogeja.

Hakeminen

Taideyliopisto on yksi halutuimpia opiskelupaikkoja Suomessa. Tutustu aiempien vuosien hakijatilastoihin.

Tohtoriopinnot

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Koulutusohjelma

Klassisen musiikin instrumenttiopinnot -koulutusohjelma

Tutkintotaso

Kandidaatti + maisteri; maisteri

Yksikkö

Sibelius-Akatemia

Hakukielet

englanti (en), ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Seuraava hakuaika

Seuraava hakuaika on tammikuussa 2020.
Opinnot alkavat elokuussa 2020.

Vastuuhenkilöt

Olli Porthan
professori (urut)