Sävellys, kandidaatti ja maisteri

Tule opiskelemaan ammattisäveltäjäksi alansa johtavaan koulutusohjelmaan, joka antaa sinulle laajan musiikillisen sivistyksen.

Mies säveltää pianon ääressä

Miksi meille?

Opiskele sävellystä yhdessä maailman parhaista esittävien taiteiden yliopistoista. Saat valmiudet toimia syvällistä musiikin tuntemusta vaativissa asiantuntijatehtävissä. Opiskelu valmistaa sinut osallistumaan keskusteluun sekä musiikkiyhteisössä että muussa yhteiskunnassa. Säveltäjän ammatin lisäksi oppiaineesta valmistuneet toimivat monipuolisesti myös muun muassa opettajina, muusikkoina ja kirjoittajina. 

Sisältö ja tavoitteet

Sävellyksen koulutuksen ytimessä ovat sävellysopinnot, satsioppi, musiikkianalyysi ja soitinnus. Kandidaattivaiheeseen kuuluu myös säveltapailun, musiikinhistorian, elektroakustisen musiikin ja instrumenttiopintoja. Maisterivaiheessa keskityt säveltäjän ammattitaitosi syventämiseen ja omaa säveltäjyyttäsi tukeviin opintoihin. 

Voit myös valita opintojaksoja Taideyliopiston muiden akatemioiden tarjonnasta sekä yhteisestä opetustarjonnasta.

Sävellyksen ja musiikinteorian pääaineopintoihin hakevat arvioidaan eri valintaryhmissä. Hakija voi hakea samana vuonna molempiin pääaineisiin. Koulutuksen lähtötaso edellyttää Sibelius-Akatemian muita koulutusohjelmia parempia perusvalmiuksia musiikinteoriassa ja säveltapailussa sekä länsimaisen taidemusiikin tuntemusta. Sävellyksen pääaineeseen hakevilta edellytetään myös luovaa musikaalisuutta.

Ai­kam­me musii­kin -luen­to­sar­ja

Nuottimerkintöjä

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian sävellyksen ja musiikinteorian aineryhmän oma luentosarja. Syksyllä 2020 luentosarja on järjestetty etänä videostriimein.

Opettajat

Opettajamme ovat alansa parhaita asiantuntijoita. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi koulutusohjelmassa vierailee säännöllisesti kansainvälisiä huippuammattilaisia.

Tohtorikoulutus

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintona tohtorintutkinnon.

Hakuohjeet

Tavoitetutkinto ja -aika

Musiikin maisteri (MuM)
5,5 vuotta

Hakuaika

Tähän koulutukseen haetaan tammikuun 2024 yhteishaussa. Opinnot alkavat syksyllä 2024.

Hakukielet

englanti (en), ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville, englanniksi opiskeleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Vastuuopettaja

  • Minna Holkkola

    Lehtori, musiikinteoria, Sävellyksen ja musiikinteorian koulutusohjelma, Sibelius-Akatemia
    +358505296492
    minna.holkkola@uniarts.fi

Yksikkö

Sibelius-Akatemia

Kysy hakemisesta

siba.hakijapalvelut@uniarts.fi