Lyömäsoitin, klassinen instrumentti, kandidaatti ja maisteri

Monipuoliset opinnot tarjoavat mahdollisuuden opiskella lyömäsoitinten ammattilaiseksi kansainvälisessä ja korkeatasoiseksi arvioidussa ympäristössä.

Kuva: Veikko Kähkönen

Miksi meille?

Tule opiskelemaan yhteen maailman parhaista esittävien taiteiden yliopistoista. Koulutuksessa pääset kehittämään osaamisesi huippuunsa parhaiden opettajien johdolla. Saat valmiudet työskennellä monipuolisena lyömäsoitinten ammattilaisena sekä solistina että orkesteri- ja kamarimuusikkona. Lisäksi voit suorittaa laajat opettajan pätevyyteen vaadittavat pedagogiikkaopinnot.

Sisältö ja tavoitteet

Lyömäsoitinopintojen ytimessä on oman soittimen hallinta, johon saat henkilökohtaista opetusta 90 minuuttia viikossa alan parhailta opettajilta. Opinnot sisältävät myös kamarimusiikkia, musiikin hahmotustaitoja, musiikin historiaa, pedagogiikkaa, kieliopintoja, vaihtoehtoisia ja valinnaisia opintoja. Osallistut myös sinfoniaorkesterin toimintaan heti ensimmäisenä opintovuonnasi. Muusikon hyvinvointi on osa opiskeluohjelmaa heti alusta lähtien.

Koulutuksen instrumenttivalikoimaan kuuluvat pääasiassa orkesterisoitossa tarvittavat lyömäsoittimet kuten patarummut, virvelirumpu, bassorumpu, kellopeli, tamburiini, symbaalit sekä soolosoittimet kuten marimba, vibrafoni ja ksylofoni. Koulutustarjonnassa on myös valinnaisia sävellys- ja sovitusopintoja, kapellimestariopintoja sekä jazz- ja kansanmusiikkiopintoja, joissa voit kehittää osaamistasi laaja-alaisesti tai syventyä kiinnostuksesi mukaan esimerkiksi orkesterisoittoon ja kamarimusiikkiin tai nykymusiikkiin.

Opettajat

Opettajamme ovat alansa parhaita asiantuntijoita. Vakituisen opettajakuntamme lisäksi koulutusohjelmassa vierailee säännöllisesti kansainvälisiä huippuammattilaisia. Voit hakea opettajia soittimittain alla olevasta linkistä.

Nuorisokoulutus

Tässä koulutusohjelmassa on mahdollista opiskella osana nuorisokoulutusta. Nuorisokoulutus on valtakunnallista musiikin korkeakouluopintoihin valmentavaa koulutusta. Pääaineesi tai pääinstrumenttisi lisäksi opiskelet nuorisokoulutuksessa musiikin hahmotustaitoja sekä yhteissoittoa. Sinulla on mahdollisuus saada opetusta myös Sibelius-Akatemian muista koulutustarjonnassa olevista sisällöistä sekä hakea sivuinstrumenttiopintoja.

Tohtorikoulutus

Valmistuttuasi sinulla on mahdollisuus pyrkiä jatkamaan opintoja esimerkiksi musiikin alan tohtoriohjelmassa ja suuntautua tieteellisiin, taiteellisiin tai soveltaviin tohtoriopintoihin. Taideyliopistossa voi suorittaa jatkotutkintoina lisensiaatin- ja tohtorintutkinnon.

Tutustu opiskelun arkeen

Opiskelijana sinulle tarjoutuu hyvä mahdollisuus yhteissoittoon muiden instrumenttien opiskelijoiden kanssa tai osana vuosittain konsertoivaa SibA Percussion Ensemble –lyömäsoitinyhtyettä.

Opiskelijan elämää

Hakuohjeet

Tavoitetutkinto ja -aika

Musiikin maisteri (MuM)
5,5 vuotta

Hakuaika

Tähän koulutukseen haetaan tammikuun 2024 yhteishaussa. Opinnot alkavat syksyllä 2024.

Hakukielet

englanti (en), ruotsi (sv), suomi (fi) Lue lisää kielikäytännöistämme

Lukuvuosimaksu

EU:n ja ETA:n ulkopuolelta tuleville, englanniksi opiskeleville opiskelijoille 5000 €.
Lue lisää lukuvuosimaksusta

Vastuuopettaja

  • Antti Rislakki

    Lehtori, lyömäsoittimet, Puhaltimien, lyömäsoittimien ja harpun aineryhmä, Sibelius-Akatemia
    antti.rislakki@uniarts.fi

Yksikkö

Sibelius-Akatemia

Kysy hakemisesta

siba.hakijapalvelut@uniarts.fi