Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri

Sinfoniaorkesterimme tarjoaa orkesterisoitinten opiskelijoille mahdollisuuden hioa taitojaan täysimittaisen orkesterin riveissä.

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri soittaa. Kuva: Maija Astikainen

Esittely

Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesteri on ollut jo vuodesta 1916 suomalaisten orkesterimuusikoiden koulutuksen selkäranka. Näyttävissä produktioissa myös akatemian nuoret kapellimestarit ja solistit saavat usein tilaisuuden esitellä taitojaan. Orkesterin koulutuksellisesta sisällöstä vastaa orkesterikoulutuksen professori Sakari Oramo. Orkesterin kotisali on Musiikkitalon konserttisali, mutta se vierailee säännöllisesti myös muissa saleissa sekä kotimaassa että ulkomailla. Sitä ovat vuosien varrella johtaneet muun muassa Jussi Jalas, Jorma Panula, Arvid Jansons, Paavo Berglund, Sir Collin Davis, Eri Klas, Leif Segerstam, Atso Almila, Esa-Pekka Salonen, Jukka-Pekka Saraste, Okko Kamu, John Storgårds, Osmo Vänskä, Sakari Oramo, Mikko Franck, Eva Ollikainen, Hannu Lintu ja Susanna Mälkki. Myös orkesteri- ja kapellimestarikoulutuksen professori johtaa orkesteria säännöllisesti.

Orkesterimme on konsertoinut lukuisissa Euroopan pääkaupungeissa, Venäjällä, Pekingissä, Tokiossa, New Yorkin Carnegie Hallissa ja Los Angelesin Walt Disney Hallissa. Teemme maailman johtavien musiikkikorkeakoulujen kanssa yhteistyötä, joka valmistaa opiskelijoita yhä kansainvälisempään ja vaativampaan työelämään. Kansainvälisissä projekteissa opiskelijat työskentelevät huippuammattilaisten kanssa ja pääsevät verkostoitumaan esimerkiksi orkesterisäveltäjien, kapellimestarien, muusikoiden ja agenttien ohjauksessa oppilaitoksissa eri puolilla maailmaa.

Yhteystiedot

siba.orchestra@uniarts.fi

Katso Sibelius-Akatemian sinfoniaorkesterin konsertti lokakuulta 2022

Orkesterimme yhteistyöverkostoja