Kesän nuoret taiteilijat

Konserttisarja 5.8.–21.9.2021 esittelee vastikään valmistuneita ja opinnoissaan erinomaisesti menestyneitä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoita.

Sarjan aloittaa Kaia Voitka virolaisella nykymusiikilla ja suurten viulutaitureiden rakastetuilla teoksilla. Nuoret taiteilijat tuovat lavalle muun muassa jazzia, pianomusiikkia ja klassista musiikkia.

Vallitsevan koronatilanteen vuoksi Sibelius-Akatemian konsertit on peruttu yleisöltä 12.9.2021 saakka. Tiedotamme tarkemmin yleisökonserttien ja lipunmyynnin avaamisesta 12.9. jälkeen. Kaikki Kesän nuoret taiteilijat -konserteista ovat kuitenkin katsottavissa maksuttomana suoratoistona Youtubessa.

PERUUTETTU: Kaia Voit­ka 5.8.

Viulisti Kaia Voitka soittaa Recitativo-sooloresitaalissaan virolaista nykymusiikkia ja suurten viulutaitureiden rakastettuja teoksia. Konsertissa kuullaan Ester Mägin, Viron pidetyimmän ja tunnetuimman naissäveltäjän musiikkia, sekä nuoren säveltäjälahjakkuuden Rasmus Puurin teos. Lisäksi soivat 1900-luvun alkupuolen viuluvirtuoosien Eugène Ysaÿen and Fritz Kreislerin teokset. 

Kaia Voitka
To 5.8.2021 klo 19
Verkkokonsertti
Vapaa pääsy

Hannu Ala­saa­re­la 24.8.

Pianisti Hannu Alasaarela soittaa Valoisa yö -konsertissaan 1900-luvun alkupuolen suomalaisten myöhäisromantikkojen ja modernistien musiikillisia luontokuvia ja tunnelmia: Yö meren rannalla, Nocturne, Auringon savua…

Hannu Alasaarela
Ti 24.8.2021 klo 19
Verkkokonsertti
Vapaa pääsy

Sirja Ni­ro­nen 26.8.

Nirosen konsertti rakentuu kirkkaan yön paradoksille – sille, että usein pimeimmässä yössä tähdet erottuvat parhaiten. Bosmansin harvoin kuullun Rauhallisen yön jälkeen Barber ja Chopin vievät meidät romantiikan syövereihin ja virtuoottiseen juhlaan. Väliajan jälkeen uusi yö laskeutuu jälleen – on Janáčekin Sadun aika, ja konsertti päättyy Tarja Valkosen Wounded Angeliin. 

Sirja Nironen
To 26.8.2021 klo 19
Verkkokonsertti
Vapaa pääsy

Kaisa Mäen­si­vu Trio 8.9.

Kansainvälisestikin maineikkaan nuoren polven basisti Kaisa Mäensivun triossa kuullaan laulun ja vibrafonin harvinaista yhdistelmää, sekä kolmen huippumuusikon aikaansaamaa huumaavaa groovea. Mäensivun loistokkaasti bassolinjoillaan johtaman yhtyeen ohjelmisto koostuu sekä trion jäsenten sävellyksistä, että persoonallisesti sovitetuista ja terävästi suomenkielelle käännetyistä jazzlauluista Mäensivun tulkitsemana.

Kaisa Mäen­si­vu Trio
Ke 8.9.2021 klo 21
Verkkokonsertti
Vapaa pääsy

Lainahöyhenissä 9.9.

Cembalisti ja pianisti Sanni Antikaisen sovittama ja ideoima konsertti sisältää mielikuvituksellisia sovituksia taidemusiikin kaikilta laidoilta. Miltä kuulostaa, kun Brahmsia soittaa cembalolla ja sähkösellolla tai Debussyä barokin ajan periodisoittimilla? Miten se eroaa siitä, että soitetaan Rameauta asiaankuuluvilla välineillä? Mihin päädytään, kun aletaan leikkiä erilaisilla tyylikeinoilla ja soittotavoilla?

Lainahöyhenissä
To 9.9.2021 klo 19
Verkkokonsertti
Vapaa pääsy

Jo­han­na Tark­ka­nen 21.9.

Tarkkasen konsertissa kuullaan tunnin mittainen soolopianoteos S u p e r s y m m e t r y Steinway D -flyygelille ja akustiselle tilalle, jota Tarkkanen kehittänyt vuosina 2016–2020 päämääränään pienkantelemusiikin estetiikan toteuttaminen pianolla. Tarkkanen tutkii musiikissaan itselle soittamisen tilaa, jossa itse musiikki on tärkeintä.

Johanna Tarkkanen
Ti 21.9.2021 klo 19
Camerata, Musiikkitalo
Liput 6,50–18 €