Kesän nuoret taiteilijat

Kesän nuoret taiteilijat -sarja 19.8.–4.9.2020 esittelee vastikään valmistuneita ja opinnoissaan erinomaisesti menestyneitä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoita.

Sarjan aloittaa Tiina Louneva minimalistisilla äänimaisemilla ja videotaiteella. Nuoret taiteilijat tuovat lavalle muun muassa jazzia, beatboxausta, perinnemelodioita ja säveltaidetta.

Tiina Louneva 19.8.

Tiina Lounevan säveltämä, kuvaama ja editoima teos Tarina meistä käsittelee elämän syklisyyttä suomalaisen luonnon ja esittäjän oman perheen kautta. Aiheina on muutos, luonto ja arki, se mikä on suoraan edessämme, mutta helposti hukkuu elämän hektisyyteen. Muutoksen teema välittyy tarinoissa vuodenaikojen ja sukupolvien kautta. Esitys kutoo taitavasti yhteen kuvat ja musiikilliset aiheet luoden rikkaan ja kokonaisvaltaisen kokemuksen.

Tiina Louneva
Ke 19.8.2020 klo 19
Black Box, Musiikkitalo
Liput 6,50–18 €

Kadi Vija Key Project 2.9.

Kadi Vija Key Project esittelee jazzlaulaja Kadi Vijan sävellyksiä pehmeästi, vahvasti ja vangitsevasti. Kadi Vija Key Project on suomalaisen jazzin nuoren sukupolven ilmiömäisen jazzlaulajan Kadi Vijan, ja hänen sävellyksiensä ympärille, syntynyt innovatiivinen, tunteita herättävä ja kamarimusiikinomainen yhtye. Ensemblen omaperäinen instrumentaatio luo pehmeän mutta huomiota herättävän, hiljaisen mutta vangitsevan soundin, joka jää kuulijan mieleen, mutta jättää sen nälkäiseksi.

Kadi Vija Key Project
Ke 2.9.2020 klo 19
Black Box, Musiikkitalo
Liput 6,50–18 €

Anna Saastamoinen 4.9.

Saastamoisen Varjoja ja valoa -konsertissa lavalle piirtyy kaksi hahmoa. Varjojen ja valon heijastuksina syntyy voimallinen kokoelma säveltaidetta, jonka kantavana voimana on maalauksellinen ilmaisu. Teosten keskinäinen värähtely synnyttää lavalle värikirjon jatkumon, joka konsertin edetessä avaa kuulijalleen surun, ahdistuksen, tyhjyyden, kammottavan kaoottisuuden, mutta toisaalta loistokkaan ja voimaannuttavan rakkauden värittämiä maalauksia.

Anna Saastamoinen
Pe 4.9.2020 klo 19
R-talon Konserttisali, Pohjoinen Rautatiekatu 9
Liput 6,50–18 € 

PERUTTU: OBO-kollektiivi 3.9.

Konsertti on peruttu sairastapauksen vuoksi.

OBO-kollektiivin musiikki kumpuaa yläsävelhuilujen kiehtovasta viremaailmasta ja sen inspiroimasta tajunnanvirrasta. Perinnemelodiat ja yläsävelhuilulle sävelletyt tuoreet kappaleet mukautuvat luonnonsävelasteikon lumoavaan tanssiin. Yhtye karistelee pölyt muinaisen suomalaisen yläsävelhuilun, pitkähuilun, harteilta. Konsertissa julkaistaan Ojajärvi Blom Ojajärvi -trion ensilevy, jossa trio laajentuu OBO-kollektiiviksi.

OBO-kollektiivi
To 3.9.2020 klo 19
Black Box, Musiikkitalo