Kesän nuoret taiteilijat: Heli Hartikainen

Kietoudu upottavaan äänivirtaan Heli Hartikaisen konsertissa.

Heli Hartikainen. Kuva: Heidi Piiroinen

Heli Hartikaisen teos CHRONOVARIATIONS limittää akustisen ja elektronisen äänen ja sulauttaa yhteen minimalistisen ambientin ja kokeellisen avantgarden muuntuviksi äänikentiksi.  Teemat teoksen keskiössä ovat resonanssi, ajan käsite ja kehkeytyminen. CHRONOVARIATIONS-teoksen nimi juontaa ajan käsitteeseen ja sen muuntumiseen; ajattomuuteen, ajantajun menettämiseen ja muistin rapautumiseen. Alati muuntuva variaatioiden ketju manipuloi käsitystä ajallisesta referenssipisteestä ja kietoo kuulijan upottavaan äänivirtaan. Kehkeytymisen ja avautumisen tematiikka kattaa koko teoksen mittaisen liikkeen ”sisältä ulos”, – kompressoiduista ”mikroäänistä” katarttiseen pauhuun. Viisiosainen teos tarjoaa immersiivisen, kestollisuutensa kautta avautuvan äänitilan, jossa voi levätä kohinassa, nojata vinksahtaneeseen rytmiikkaan ja kietoutua kehollisesti huriseviin taajuuksiin. 

Teos esitettiin viimeksi kokonaisuudessaan Flow Festivalilla 2022 The Other Sound X Sun Effects-lavalla, missä se sai loistavan vastaanoton. CHRONOVARIATIONS-albumi äänitettiin binauraalisesti Nousiaisten Pyhän Henrikin kirkossa maaliskuussa 2023 ja julkaistaan myöhemmin vuonna 2023. 

Heli Hartikainen

Heli Hartikainen (s. 1993) on rajoja rikkova saksofonisti, klarinetisti, säveltäjä ja äänitaiteilija, jonka estetiikka kumpuaa kiinnostuksesta kestollisiin tekstuureihin, funktioihin ja muotoihin. Saksofonistina Hartikainen on intohimoinen instrumentalisti, joka pyrkii jatkuvasti puskemaan soittimensa (ja itsensä) äärirajoja yhä laajemmalle. Kokeellisuus ja kokonaisvaltaisuus ovat Hartikaisen luovan työn ytimessä, jossa leikittelevät rinta rinnan abstraktiot, merkityksenhaku, konseptit ja kyltymätön rakkaus sointiin.

Esiintyjät

  • Heli Hartikainen, tenorisaksofoni, sävellys, konsepti 
  • Esther Calderón Morales, live-elektroniikka ja ohjelmointi 

Lisätiedot: Eeva Hohti, eeva.hohti@uniarts.fi

Kesän nuoret taiteilijat

Konserttisarja esittelee vastikään valmistuneita ja opinnoissaan erinomaisesti menestyneitä Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoita. 

Tutustu sarjan muihin konsertteihin!

Mannerheimintien peruskorjaus

Peruskorjauksen aikana kulku Musiikkitalolle Mannerheimintien suunnasta hankaloituu. Suosittelemme varaamaan saapumiseen riittävästi aikaa ja käyttämään mahdollisuuksien mukaan Kansalaistorin puoleista sisäänkäyntiä. Tämän hetken tiedon mukaan Mannerheimintien sisäänkäynti pysyy myös käytössä koko remontin ajan, mutta jalankulkureitit voivat olla ajoittain haastavia.

Suosittelemme seuraamaan tietyömaan virallisia tiedotuskanavia, joista löytyy ajantasaisin tieto.

Ajankohta

15.9.2023 klo 19:00 – 20:00

Sijainti

Black Box

Mannerheimintie 13

00100 Helsinki

Musiikkitalo

Liput

6,50-18€

Lipunmyynti alkaa 3.7.2023

Osta liput

Sijainti kartalla

Katso reittiohjeet