Uudistettu Arts Management -maisteriohjelma julkaistaan joulukuussa 2020

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansainvälisen Taidejohtamisen ja yrittäjyyden maisteriohjelman uudistus on viimeistelyä vaille valmis. Uudistetun koulutusohjelman ja pääaineen nimeksi tulee 1.8.2021 alkaen Arts Management, Society and Creative Entrepreneurship, ja koulutus johtaa taiteen maisterin tutkintoon.

Ryhmä oppilaita on laittanut kätensä päällekkäin ja valmistautuu tsemppihuutoon.

Uudistuksen myötä opintojen suoritusaika lyhenee kahteen täysipäiväiseen opiskeluvuoteen, kun ohjelman laajuus supistuu 120 opintopisteeseen.

Ainejohtaja Violeta Simjanovska korostaa uudistuksen olevan tärkeä, jotta ohjelma pystyisi paremmin vastaamaan alan viimeaikaisiin muutoksiin ja ajankohtaisiin ilmiöihin niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Uudistus tuo myös yhtenäisyyttä ja moninaisempia vaihtomahdollisuuksia samankaltaisten kansainvälisten ohjelmien kanssa.

”Taide- ja kulttuurikentällä on tapahtunut viime vuosina ja etenkin COVID-19-kriisin seurauksena niin paljon muutoksia, että ohjelman päivittäminen oli välttämätöntä sen ajankohtaisuuden ja relevanssin takaamiseksi. Uuteen ohjelmaan sisältyy aiempaa monipuolisemmin ajankohtaisia aiheita, kuten taide ja ekologia, digitalisaatio, uudet kulttuuripoliittiset dilemmat, taiteen arvoon liittyvät kysymykset sekä luovan yrittäjyyden uudet trendit. Olemme todella tyytyväisiä ohjelman uuteen sisältöön ja rakenteeseen”, Simjanovska toteaa.

Hakuaika syksyllä 2021 alkaviin opintoihin on auki 3.–24. helmikuuta 2021. Lisätietoa uudistetusta ohjelmasta ja hakuprosessista julkaistaan joulukuun alussa.