Taiteellinen toiminta jatkuu ilman yleisöä helmikuun loppuun asti – matkustamiseen liittyvien poikkeuslupien myöntäminen keskeytetään

Mikrofoni tyhjässä salissa

Etelä-Suomen aluehallintovirasto (AVI) tiedotti keskiviikkona 27.1., että voimassa olevia kokoontumisrajoituksia jatketaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirien alueilla 1.–28.2.2021. Tämä tarkoittaa, että taiteellista toimintaa jatketaan Taideyliopistossa nykyisten linjausten mukaisesti ilman ulkopuolista yleisöä 28.2. asti. Kuvataideakatemian gallerioiden näyttelyiden kävijämäärää on rajoitettu enintään 5 henkilöön samanaikaisesti. 

Matkustamiseen liittyvien poikkeuslupien myöntäminen keskeytetään

Valtioneuvosto päätti 22. tammikuuta, että maahantulon rajoituksia kiristetään Suomessa. Uudet rajoitukset ovat voimassa 27.1.–25.2.2021. Maahantulon rajoituksista voit lukea tarkemmin Valtioneuvoston verkkosivuilta.

Taideyliopiston valmiusryhmä on päättänyt keskeyttää matkustamiseen liittyvien poikkeuslupien myöntämisen 25.2. asti. Keskeytys koskee sekä kotimaan että ulkomaan työmatkoja. Kuopion ja Seinäjoen toimipisteisiin suuntautuvat matkat ovat kuitenkin edelleen sallittuja henkilöstölle.

Kevätlukukaudelle sovitut opiskelijavaihdot toteutetaan, mikäli kohdekoulu tai opiskelija ei peruuta suunniteltua vaihtoa.

Tarkennus tilojen käyttöön ulkopuolisten osalta

Valmiusryhmä päätti tarkentaa yliopiston tilojen käyttöä ulkopuolisten käyttäjien osalta. Taideyliopiston tilojen ulko-ovet pidetään kiinni 28.2.2021 asti, ja tiloihin pääsy on mahdollista ainoastaan henkilökohtaisella kulkuavaimella, kuten on toimittu marraskuusta lähtien.

Tiukentuneiden koronarajoitusten aikana tiloissamme voi tehdä vain koulutukseen, tutkimukseen ja taiteelliseen toimintaan liittyvää opiskelua ja työtä sekä niihin liittyviä tukitehtäviä. Niihin saapuvat ulkopuoliset vieraat noudetaan rakennuksen ulko-ovelta.

Kirjaston toiminta jatkuu omatoimikirjastona Helsingissä helmikuun ajan

Kirjaston palveluiden tarjoamista jatketaan rajoitetusti omatoimikirjastona myös helmikuussa Helsingin toimipisteissä. Kirjastossa asioitaessa on noudatettava turvavälejä ja käytettävä kasvomaskia yliopiston turvallisuusohjeiden mukaisesti.